Meghan a Harry přišli o své zlaté vejce. Milionová podcastová spolupráce se Spotify skončila

Princ Harry a jeho manželka Meghan se dohodli s hudební streamovací službou Spotify na ukončení spolupráce. Důvod vypovězení smlouvy není zřejmý. Na tvorbě podcastů spolupracovali zhruba dva a půl roku. Meghanin pořad Archetypy se dočkal pouze první série, i ta ale vyšla Spotify na neuvěřitelných 20 milionů dolarů, jak uvedl britský Daily Mail.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu přišli o jeden ze svých lukrativních zdrojů. Mediální společnost britského prince Harryho a jeho manželky, Archewell Audio, se dohodla s platformou Spotify na ukončení smlouvy. Vysílání Meghanina podcastu Archetypy proto pokračovat nebude.

DÁLE ČTĚTE: Rána pro ego Toma Cruise. Shakira si místo holywoodské hvězdy vybrala závodníka F1

Spotify novinku oznámila společně s princem Harrym a Meghan v prohlášení uveřejněném na webu CNN. „Spotify a Archewell Audio se vzájemně dohodly na rozvázaní spolupráce. Jsme hrdí na první sérii, kterou jsme společně vytvořili,“ stojí v prohlášení.

Jedna série za 20 milionů dolarů

Od podepsání smlouvy v roce 2020 vytvořili Harry a Meghan pouze jednu sérii podcastu. Ta vyšla hudebního giganta na 20 milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba 440 milionů korun.

Ačkoli se k důvodu ukončení spolupráce ani jedna strana oficiálně nevyjádřila, zdroj blízký Spotify tvrdí, že královský pár nesplnil měřítko produktivity požadované k vyplacení plné částky, která byla dohodnutá, cituje britský Daily Mail portál Wall Street Journal.

Podcast Archetype byl zaměřený na stereotypy vůči ženám. Meghan v pořadu mluvila s celebritami a odborníky o historii stereotypů mířených právě proti ženám. Premiéra podcastu byla v srpnu 2022.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Milenku si zaslouží, řekla o Kostkovi jeho manželka Mayerová. Herce povolenka nepotěšila

Tagy: