Vondráčková v péči lékařů, se Zagorovou se loučila na dálku. Manažer prozradil, co ji trápí

V úterý se rodina a nejbližší sešli v pražském kostele sv. Tomáše na Malé Straně, aby se na zádušní mši rozloučili s českou zpěvačkou Hanou Zagorovou. Posledního rozloučení se však nezúčastnila její přítelkyně a pěvecká kolegyně Helena Vondráčková. Kvůli srdečním problémům na ni totiž dohlíží lékaři v IKEM.

Od 14. hodiny se v pražském kostele sešly desítky blízkých, aby se rozloučily s Hanou Zagorovou, která zemřela v pátek 26. srpna. Zádušní mše byla pro veřejnost uzavřená, mnozí však na pěveckou divu zavzpomínali před branami kostela. Neuniklo jim, že mezi přáteli v kostele chyběla zpěvačka Helena Vondráčková.

Proto se okamžitě začalo spekulovat o jejím zdraví. Obavy se nakonec potvrdily. „Helenka je nyní pod stálou lékařskou kontrolou. Vystupovat může, ale musí se vyvarovat stresu a fyzické námahy. Proto se dnes (v úterý) také ze zádušní mše omluvila,“ vysvětlil manažer a manžel zpěvačky Martin Michal.

S jejím odchodem se těžko smiřuji

Sama Vondráčková fanoušky uklidňuje. „Udělám maximum pro to, abych byla v pořádku. Ze zádušní mše jsem se proto Štefanu Margitovi ze zdravotních důvodů omluvila. Budu ale na dálku s ním i s Hankou, kterou jsem měla moc ráda a do posledních dnů před jejím nečekaným odchodem jsme byly v kontaktu,“ svěřila se.

Doplnila, že devítinásobnou českou slavici v boji s nemocí podporovala a do poslední chvíle doufala, že ji překoná. „S jejím odchodem se těžko smiřuji a bolí to,“ doplnila. Ačkoliv je Vondráčková aktuálně v pražském IKEM, čekají ji dvě vystoupení. Následně má s manželem naplánovanou dovolenou, na níž si snad české pěvecká ikona odpočine a nebere síly.

Tagy: