Další detaily rozloučení se Zagorovou odtajněny: Žádné dary, nové pietní místo i vzkazy do nebe

Hláška Nedělej Zagorku zlidověla tak, že ji zná už několik generací.

Místo posledního odpočinku Zagorové

Už ve středu proběhne v Divadle Kalich poslední rozloučení se zesnulou Hanou Zagorovou. Veřejnost bude moci dát zpěvačce poslední sbohem mezi 11. a 17. hodinou. Oznámili to zástupci rodiny a Divadlo Kalich. Rozloučení se v prostorách pražského divadla uskuteční na přání zpěvaččina manžela Štefana Margity. Údajně se tak rozhodl na přání Zagorové. Divadlo Kalich v tiskové zprávě informovalo, jak bude vše probíhat.

„Ti, kteří měli a mají Hanku rádi a chtějí se s ní přijít rozloučit osobně, budou mít příležitost ve středu 31. srpna v Divadle Kalich. Hanka se do Kalichu ráda vracela a bude zde zanedlouho uveden muzikál z jejích písní Biograf láska,“ uvedl před několika dny Margita na svém Facebooku.

Den před konáním smuteční akce poslalo Divadlo Kalich v tiskové zprávě detailní informace o jejím průběhu. „Do divadla se dostanete Jungmannovou ulicí směrem od Národní třídy. Na místě a u výstupů z metra bude pořadatelská služba, která bude organizovat frontu. Přístup do sálu bude otevřen v 11 hodin, kterým budou návštěvníci plynule procházet. Tam bude možno zanechat květiny,“ napsalo divadlo ve své zprávě.

Organizátoři piety však návštěvníky žádají, aby nenosili dary. „Fotografování v sále nebude z pietních důvodů povoleno. Odchod pak bude zpět do Jungmannovy ulice směrem Vodičkova,“ doplnilo Divadlo Kalich. Na místě budou připraveny také kondolenční knihy. Během celé akce budou v prostorách divadla hrát písničky zesnulé zpěvačky.

Po skončení rozloučení na jevišti Divadla Kalich, budou květinové dary převezeny na improvizované pietní místo, v blízkosti vstupu Vyšehradského hřbitova, kde budou umístěny do večerních hodin dne 3. září. „I sem bude možné přijít symbolicky se rozloučit s Hankou a případně zapálit svíčku,“ dodali organizátoři.

Chci si život užít, dokud žiju

Devítinásobná držitelka ocenění Zlatý slavík zemřela ve věku 75 let. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 prodělala covid s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

„Lidé se dělí na dva typy. Jedněm záleží na tom, aby po nich zůstala nějaká stopa. Já si ty stopy dělám už teď. Chci si život užít, dokud žiju. Možná to zní přízemně, ale mě nezajímá, co po mně bude, až tady nebudu,“ uvedla zpěvačka v knize Legenda Hana Zagorová – Málokdo ví, kterou s ní napsala Scarlett Wilková.

Tagy: