Strach o herce Pavla Soukupa: Bojuje s vážnou nemocí a ztrácí se před očima

Je to už osm let, co třiasedmdesátiletý herec a dabér Pavel Soukup zkolaboval na své chalupě, několik hodin krvácel do břicha a podstoupil náročnou operaci. Od té doby už v jeho životě není nic jako dříve. Jak je na tom po zdravotní stránce nyní?

Herci Pavlu Soukupovi, jehož hlasem v českých filmech promlouvá například Arnold Schwarzenegger nebo Robert Redford, tehdy praskl žaludeční vřed. Ve vážném stavu ho na chalupě našla manželka Isabela s dcerou Patricií. Přijely doslova za minutu dvanáct. Herec byl v tu chvíli v ohrožení života. Naštěstí se mu dostalo rychlé lékařské pomoci a dostal se z nejhoršího.

Následná vyšetření odhalila, že má v těle nádor. Vážná diagnóza na něm zanechala trvalé následky, má velmi nemocný žaludek a doživotně už bude muset držet přísnou dietu. Z toho důvodu výrazně zhubl. On ale vše bere s nadhledem sobě vlastním. Nejdůležitější pro něj je, že žije a může dál dělat svoji práci.

„Ten ‚prohoz‘, který se mi stal, mě strašně moc poučil. Nemám už moc času, tak si ten zbylý potřebuji naplno užít. Nemyslím dopředu a nic neplánuji. Není ani žádný sen. Naopak se minimalizuji a nechci mít žádný majetek ani konta. Všechno jsem rozdal. Dětem jsem koupil byty a sám nic nepotřebuji. Minimalismus je můj veškerý plán do budoucna,“ svěřil se Soukup deníku Aha!.

Že je kost a kůže, bere s nadhledem

„Můj zdravotní stav je dnes výborný. S celým svým tělem vycházím v dobrém. A že jsem kost a kůže? Toto mi řekl tuhle řezník, ale já se cítím skvěle,“ dodal s úsměvem.

Velkou oporu má ve své početné rodině. S prvního manželkou Zuzanou Geislerovou má syna Adama, v tom současném s Isabelou Soukupovou-Siegelovou, kterou si bral v roce 1989, syna Pavla a dcery Patricii a Pamelu. Obě holky se věnují herectví. S Patricií dokonce točil seriál TV Prima Cesty domů. „Bylo to pro mě hodně zvláštní. Hrála nezvladatelnou dceru, kterou odmítám přijmout za svou. Hrála to dobře. Ale já jsem trpěl trémou,“ přiblížil Pavel Soukup.

Tagy: