Strach o život zpěváka z dua Eva a Vašek. Prodělal mrtvici, transportovali ho vrtulníkem

Hudebník Václav Ševčík z dua Eva a Vašek, který v prosinci oslavil sedmdesáté narozeniny, na začátku roku prodělal těžkou mozkovou mrtvici a nebýt včasného zásahu lékařů, už tu nemusel být. Šlo o minuty. Jak je na tom po zdravotní stránce nyní?

Hudební duo Eva a Vašek tvořené manželským párem Evou a Vaškem Ševčíkovými bývalo pro starší publikum doslova fenomén. Prodávali statisíce desek a plnili sály po celé České republice. Pak se po nich tak trochu slehla zem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: David Limberský s krásnou manželkou Lenkou ukázal svůj luxusně vyzdobený vánoční dům. Nahlédněte do jejich království

Jak vyšlo najevo, Václava Ševčíka na začátku letošního roku postihly vážné zdravotní problémy a podruhé se narodil. Prodělal mozkovou mrtvici. „Ve čtvrtek večer jsem měl najednou při vystoupení pocit, že jsem na kolotoči. Sál se začal se mnou točit, věděl jsem, že se něco děje. Doma jsem ještě chvíli pracoval na počítači, ale v pátek ráno už bylo zle. Eva (manželka, pozn. red.) mě nemohla probudit, měl jsem prý povislý koutek a mluvil nesmysly. Až v nemocnici jsem se dozvěděl, že mě tam dopravila helikoptéra. Myslel jsem si, že jsem jel sanitkou,“ popsal hudebník dramatické chvíle pro Nedělní Aha!

Z nemocnice se domů dostal za čtvrt roku

V nemocnici strávil celkem tři měsíce. „Při propuštění mi řekli, že jsem v pořádku. Postupně jsem začal cvičit a cítím se dobře,“ poznamenal Ševčík. Svůj zdravotní stav bere s pokorou. „Jsem úměrně zdravý i v této době, kdy máme tak vyspělé zdravotnictví, kdy už je těžko najít zdravého člověka,“ sdělil zpěvák redakci CNN Prima NEWS. Přestože už by měl nárok odpočívat a užívat si spokojeně penze, snaží se být stále aktivní. „Do důchodu se nechystám. Mám firmu, stále se učím novým věcem. A samozřejmě stále jsem hudebně činný,“ dodal.

Vánoce letos s manželkou Evou prožijí odděleně

Zatímco Vašek je momentálně doma v Česku, jeho manželka Eva s jejich dcerou Evou od října pobývají v USA, kde zpěvačka vystupuje pod uměleckým jménem Eva Adams, a zůstanou tam až do dubna příštího roku. Vánoce tak budou trávit odděleně. Ševčík v tom ale problém nevidí. „Vzhledem k tomu, že jsem byl v minulosti voják z povolání, tak jsem tyto svátky často musel trávit u vojáků základní služby v kasárnách. Rodinu jsem naučil, že si Vánoce můžeme udělat kdykoliv a nemusíme se řídit kalendářem,“ prozradil CNN Prima NEWS Václav Ševčík.

Jak bydlí Eva a Vašek?

Tagy: