Tereza Ramba o roli alkoholičky v novém filmu: Během přípravy jsem několik dní nepromluvila

Herečka Tereza Ramba

Tereza Ramba jako alkoholička

Kniha Zápisník alkoholičky od Michaely Duffkové se stala čtenářským hitem. Nyní se navíc připravuje filmová adaptace oblíbené knihy s Terezou Rambou jako hlavní postavou. V rozhovoru pro Showtime se svěřila mimo jiné s tím, proč při přípravě na roli několik dní nepromluvila.

Tereza Ramba má za sebou skoro čtyři roky mateřské, po které následovalo pár menších rolí na zahřátí, a teď po hlavě skočila rovnou do neprobádaných vod života alkoholiků.

ČTĚTE TAKÉ: Rolins prozradila detaily vztahu s Nedvědem. Já jsem řidič, on moje slečna Daisy, smála se

„Je to příběh o ženě alkoholičce, která s tímto démonem bojuje. Použila bych slova, která pomohla Míše Duffkové a pro mě jsou navíc takovým soukromým leitmotivem: ,Není ztracen ten, kdo bloudí.‘ A podle toho náš příběh naštěstí i dopadne,“ řekla Ramba. Podle ní je důležité vědět, že z temnoty je vždycky cesta ven.

Roli ale mladá herečka nepřijala okamžitě. „Musím říct, že jsem se toho strašně bála a moc se mi do toho nechtělo,“ popsala. Podle ní se v poslední době věnovala spíš komediím a takto těžká role pro ni byla výzvou.

Příprava na postavu alkoholičky není podle jejích slov zrovna jednoduchá. „Je to hodně náročné, ale myslím, že se mi do ní zatím daří dobře nastupovat a pak z ní vystupovat. Je to v podstatě o hluboké koncentraci. Mám za sebou dny, kdy jsem skoro nepromluvila, protože jsem se potřebovala soustředit,“ uvedla.

Herečku role pohltila a příběh autorky prožívá. Alkoholismus dnes vnímá jako nebezpečný problém. „Každý takový boj je opravdu jenom na vás. Nikdo zvenku vám nepomůže a v tom je to nejtěžší, protože největším strachem jste vy sám sobě. Takže držím palce úplně každému, kdo tím prochází,“ dodala Ramba.

Tagy: