Těžký porod moderátorky Kristíny Jurčové. Dítě bojovalo o život, sestřička byla nepříjemná

Slovenská moderátorka Kristína Jurčová přivedla v lednu na svět syna Sebastiana. Krátce po porodu ale musel být chlapec umístěn na jednotku intenzivní péče a podstoupit operaci. Jurčová si nyní postěžovala také na chování personálu. Jedna ze sestřiček podle ní nebyla profesionální a měla by změnit povolání.

Slovenská moderátorka Kristína Jurčová porodila 17. ledna v rakouské nemocnici v Hainburgu syna Sebastiana. V porodnici ale strávila jen jednu noc. Ráno totiž malý chlapec začal zvracet a byl převezen do bratislavské Nemocnice Kramáre. Sebastian nakonec skončil na jednotce intenzivní péče a musel podstoupit operaci.

„Dvakrát za den narkóza pro tak malé miminko, to je opravdu hrozný pocit,“ popsala tehdy Jurčová své rozpoložení pro web topky.sk. „Měl těžší start do života, ale už bude mít jen samou lásku a věříme, že to nejpevnější zdraví,“ líčila moderátora s tím, že jí v bratislavské nemocnici zachránili syna.

Nyní ale Jurčová podle slovenského webu v reakci na příspěvek o vhodnosti oddělování novorozenců od matek postěžovala: „Mně bylo řečeno: ‚Nezvedejte ho z té postýlky, můžete mu ublížit!‘ Ano, malý byl po operaci, měl kanylu, sondu atd. Ale která matka, když jde políbit vlastní dítě a zkusit ho nakojit, mu chce ublížit?“

Nejvíce se jí zřejmě dotkl přístup jedné ze zdravotních sestřiček při kojení. Sama prý Sebastiana začala kojit až sedmý den po operaci. „Nenechávejte ho tak dlouho na tom prsu! Když je na prsu, má jíst a ne spát! Už mu nedávejte prso, dokrmte ho lahví!” reprodukovala pokyny personálu Jurčová. Je si ale vědoma, že ne všichni zdravotníci jsou takoví. „Doktorky a další sestry dokonalé. Ale některé, jak jsem zmínila, by měly hned jít do jiného zaměstnání,“ neodpustila si.

Jurčová pro CNN Prima NEWS prozradila, že se jí po zveřejnění zprávy ozvaly i další maminky, které měly v této nemocnici se zdravotními sestřičkami podobné zkušenosti. Zda šlo o stejnou pracovnici, jí ale nesdělily. „Pokavaď se o těchto věcech nebude mluvit, nikdy se to nezmění,“ vysvětlila důvod, proč se nyní rozhodla o svou zkušenost podělit.

Je si prý jistá, že pokud by se podobné poznámky opakovaly i v budoucnu, nebude mlčet. „Prvorodička je vystrašená a ve stresu. Ale teď, kdyby mi někdo něco zkusil říct, fakt bych je poslala do pr*ele. Jedna věc je slušnost, ale druhá, že má být oboustranná a nemá chybět empatie,“ domnívá se moderátorka.

Na zaslané dotazy zástupci Nemocnice Kramáre do vydání článku neodpověděli.

Tagy: