To nejhorší jsem vynechal, šokoval Harry. Teď překročil další červenou čáru

„Měl jsem dost materiálu na dvě knihy, to nejhorší jsem vynechal.“ To jsou slova Prince Harryho o jeho knize s názvem Náhradník, která vyšla tento týden a ihned se stala bestsellerem. Princ by prý ještě mohl říct věci, které by mu rodina nikdy neodpustila.

Náhradník je podle Guinessovy knihy nejrychleji se prodávající nerománová kniha všech dob. Ještě neuplynul ani týden od oficiálního vydání a první náklad dvou milionů kusů je pryč. A tiskne se nový.

Harry v knize ostře kritizuje svou macechu Camillu a popisuje třeba i fyzický střet s bratrem Williamem. Přesto ale tvrdí: „Ničím z toho, co jsem řekl v této knize nebo jinde, jsem neměl v úmyslu jim nějak uškodit nebo jim ublížit.“

V rozhovoru pro The Daily Telegraph teď Harry uvedl, že jeho 400stránková kniha měla v první hrubé verzi 800 stran. A že mohla být ještě drsnější. „Jsou tu věci, které se staly mezi mnou a mým bratrem a do jisté míry i mým otcem, které prostě nechci, aby se svět dozvěděl. Protože myslím, že by mi nikdy neodpustili,“ prohlásil vévoda ze Sussexu.

K tomu ale podle odborníků úplně stačí i to, co se do tisku dostalo. „Jestli je možné nějaké usmíření? Nemyslím si, nevidím způsob, jak by to šlo. Přišel s tolika věcmi, které jsou pro členy rodiny očividně urážlivé, a s osobními detaily, které podle mnohých vůbec přetřásat nemusel,“ uvedla profesorka marketingu Pauline Maclaranová.

Přesto je to Harry, kdo opět žádá královskou rodinu o omluvu – pro Meghan. A v novém rozhovoru možná překročil další červenou čáru, když komentoval děti svého bratra. Nejméně jedno z těch mladších prý skončí jako on – jako náhradník.

Tagy: