Frontman Kiss exkluzivně pro Showtime: Definitivně končíme. Do Prahy jsem jezdil na „tajňáka“

Celosvětově prodali 75 milionů desek, mají na kontě 30 zlatých a 14 platinových alb a letos se s fanoušky navždy rozloučí. Řeč je o členech legendární kapely Kiss. Redakce Showtime se exkluzivně na dálku spojila se zakládajícím členem a frontmanem rockerů Paulem Stanleym. Prozradil, že konec je definitivní. Padesát let vystupování přirovnal k atletice.

V uplynulých letech se legendární kapela Kiss už několikrát loučila s fanoušky. Teď to vypadá, že to muzikanti myslí smrtelně vážně. „Absolutně! Je to naposledy, kdy je možné nás vidět takto pohromadě. Nekončíme, protože už mezi námi není chemie. Nekončíme, protože nemáme čas na naše rodiny a ani nekončíme, protože chceme. Končíme, protože jsme si uvědomili, že to nemůžeme dělat do nekonečna,“ vysvětloval v exkluzivním rozhovoru pro Showtime Stanley.

Uvedl, že i ti nejlepší atleti nezávodí, když jim je 50, 60 nebo 70 let. „A my jsme atleti s kytarami a bubny. Každá show je pro nás fyzicky velmi náročná. Kostýmy, které máme na sobě, váží až třicet kilo a k tomu ještě připočtěte boty na platformě. Kdybychom měli tričko a tenisky, tak můžeme vystupovat i v osmdesáti, ale my jsme Kiss a v tom je ten rozdíl,“ pokračoval.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obecní dům rozezní hudba ze Shreka i Harryho Pottera. Těšte se na dva unikátní koncerty

Na dotaz, zda je připraven na odchod do důchodu, odpověděl jasně. „To je to poslední, co bych udělal. Neznamená, že když nebudu vystupovat s Kiss, že nebudu jezdit po koncertech se svojí kapelou. Teď na to mám víc času a navíc hodně maluju. Ovšem, nikdy se nedokážete připravit na tak velkou změnu. Je to 50 let mého života. Bude to velmi emotivní,“ podotkl.

Kissáci se s českými fanoušky rozloučí v červnu v Praze. Za zvuku svých největších hitů ze sebe vydají maximum i přesto, že zakladajícím členům kapely je už přes 70 let. „Těším se, až budu mít čas na cestování s rodinou. Vždy jsem se musel podřizovat diáři kapely a i když jsme společně vystupovali všude možně, tak to vždy bylo tak, že jeden den jste někde a druhý den jinde,“ pronesl.

Prozradil, že miluje Prahu. „Když jsem byl ve vašem krásném městě poprvé, nebylo tam tolik lidí jako teď. Byl jsem tam mnohokrát na ‚tajňáka‘, jenže dnes už by to nešlo. Všichni by to věděli,“ dodal. Příští rok by měl vyjít film o životním příběhu Kissáků, fanoušci se tedy i po konci kapely mají stále na co těšit.

Tagy: