Učit se žít sama se sebou bylo nudné, prohlásila Pořízková. Promluvila o odvaze i sexu

Bývalá česká topmodelka Pavlína Poulina Pořízková sestavila sbírku intimních a poučných esejí o úskalích ženství v každém věku.

Pořízková o provokaci i nové knize

Bývalá česká topmodelka Pavlína „Poulina“ Pořízková sestavila sbírku intimních a poučných esejí o úskalích ženství v každém věku. Odkládá lesklou obálku časopisu a píše od srdce a bez příkras. Redakce Showtime Pavlínu zastihla v Brně, kde knížku s názvem No filter slavnostně pokřtila.

„Ráda bych, aby si ženy z knihy vzaly, co chtěly. Nepsala jsem ji s tím, aby si z ní někdo něco konkrétního vzal. Napsala jsem knihu, protože mluvím o věcech, které se mě týkají, na něž myslím skoro každý den. Je o mém životě, smutku, financích, lásce, o tom, jak stárnout – že není lehké být najednou neviditelnou ženou,“ sdělila redakci Showtime Pořízková.

Doufá, že si ženy její knihu přečtou a že se v něčem třeba najdou. Ačkoliv na to dnes 58leté topmodelka nevypadá, je zranitelná a netají se tím, že má strach. Se svými pocity se svěřuje na Instagramu a aktuálně i v knize, která je vyznáním zralé ženy. „Vždy jsem byla otevřená, ale lidé to nechtěli moc slyšet. Nezajímalo je, jaká jsem. Největší silou pro mě je, že se odvážím být zranitelná. To je odvaha, o niž se snažím. Byť ne vždy to funguje,“ pokračovala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Modelka Šeredová si vzala dědice Fiatu. Vdavkám na Sicílii předcházel bujarý večírek

Nyní se podle svých slov nachází „v nejlepším čase“. „Potkala jsem nového muže, jsme spolu pět měsíců. Přivezla jsem ho do Česka,“ prozradila s tím, že nyní do vztahu šla „daleko chytřejší a už si nevybrala ‚tak blbě‘.“

Sama byla tři roky. „Ale ne, že bych s nikým nespala. Sex je něco jiného, randila jsem. Neměla jsem však o nikoho zájem a učila se žít sama se sebou – a bylo to hodně nudné,“ přiznala. Následně vzpomněla na situaci se svou 77letou matkou, která se před třemi lety provdala.

„Říkala mi, že s mužem berou hormonální pilulky po menopauze. Když jsem zmínila, že bych je taky potřebovala, řekla, že mi jich pár dá, protože je už tolik nepoužívají, neboť nejsou tak aktivní. Když jsem se ptala, co znamená nebýt tak aktivní, řekla jednou-dvakrát za týden,“ uvedla s poukázáním na sex. Tato věta ji „fakticky popudila“. „V 77 letech, jednou-dvakrát týdně. To chci být já. A momentálně na tom tvrdě pracuji,“ dodala Pořízková.

Tagy: