Úcta je pryč, posteskla si nad dnešní dobou Bohdalová. Prozradila, jaký dotaz ji dokáže vytočit

Jiřina Bohdalová si začátkem roku prošla zdravotními trablemi, vzdala se divadelních prken a dopřávala si čas na zotavení. A jak se zdá, udělala moc dobře. V rozhovoru pro Showtime nešetřila úsměvem. Jediné, co jí prý v dnešní době chybí, je noblesa a šarm první republiky.

Jiřina Bohdalová byla za svoji bohatou kariéru hostem celé řady zábavných pořadů. Ve středu večer usedne na proslulé červené sedačce v Show Jana Krause. Na dotaz, zda někdy chtěla odpovědět na otázku, kterou ji nikdy nikdo nepoložil, odpověděla s humorem. „Mám pocit, že se mě zeptali na všechno, dokonce jsem na stejné otázky odpovídala několikrát. Ještě dobře, že rostou noví diváci, jinak by to vypadalo, že jsem sklerotická,“ uvedla.

Osobně jí nejvíce vytáčí dotazy, na něž nemůže pravdivě odpovědět. „To už bych zašla moc daleko. Nejvíce mě dožere, když nemohu říci pravdu,“ pokračovala. K takovým situacím dochází v momentě, kdy dostává až neslušné dotazy na své soukromí. „Je to různé, ale může jít o velice hluboké soukromí, když už otázka není slušná. Nezapomeňte, jsem ročník 1931 a řekla bych, že čím jsem starší, tím více závidím své babičce,“ podotkla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jiřina Bohdalová po nemoci vyrazila do společnosti. Letos ji čeká svatba

Svým odkazem na babičku myslela dobu, v níž žila – první republiku. „Nebyla vůbec bohatá, naopak velmi chudá. Z jejího vyprávění jsem ale vnímala, že na sebe byli lidé hodnější, tolik si nezáviděli, byla tam úcta. Mám už staré oči, možná to nevidím, ale mám pocit, že úcta je pryč. Myslím si, že nad námi putuje negace a kazí nám trochu život. Ale my se nedáme,“ věří.

Už brzy – 3. května – oblíbená česká herečka oslaví své 91. narozeniny. Oslavu však neplánuje. „Moji různí dobří známí mi nabízejí, že by ji pro mě udělali, ale já na to najednou nemám chuť – a to ráda vše dělám s chutí. Když ji nemám, tak je to něco, co nemá být. Letos to udělám úplně tiché. Mám za sebou několik měsíců nepříjemných zdravotních patálií, takže budu v klidu, říkat si, že mě tu ještě nechali a že je to bezvadné,“ dodala.

Tagy: