Jiřina Bohdalová po nemoci vyrazila do společnosti. Letos ji čeká svatba

Po zdravotních problémech, které herečku Jiřinu Bohdalovou (91) nedávno sužovaly, přicházejí z jejího okolí konečně dobré zprávy. Daří se jí čím dál lépe. Dokonce už vyrazila na mejdan své kamarádky a čeká ji svatba.

V poslední době čelila Jiřina Bohdalová vážným zdravotním problémům. Kvůli zlomenému obratli a těžkému průběhu chřipky skončila v nemocnici na kapačkách. Několik let trpí také rozedmou plic. Lékaři jí následně naordinovali důkladnou rekonvalescenci a herečka se na základě toho rozhodla zrušit letošní divadelní sezónu.

Bohdalová momentálně odpočívá a nabírá síly. „Daří se mi každým dnem lépe,“ prozradila pro CNN Prima NEWS. Dokonce už vyrazila i do společnosti. Zúčastnila se oslavy 20. výročí svatby své kamarádky zpěvačky Heleny Vondráčkové a Martina Michala, kterou si velmi užila.

Navíc ji během letošního roku čeká další radostná událost. Její milovaný vnuk Vojta se po sedmileté známosti s půvabnou Helenou bude ženit a ona se podílí na přípravách. „Snoubenku mám prověřenou, všechno je v pořádku,“ dodala herečka.

Zásnuby plné slz

Už samotné zásnuby stály za to. Vojta svoji přítelkyni pozval do kina, které si rezervoval pro tuto příležitost. Zařídil, aby tam byli pouze oni dva. Maminku, herečku Simonu Stašovou, a babičku Jiřinou Bohdalovou s dalšími zhruba čtyřiceti příbuznými a známými tajně schoval na balkoně. Následně Helenu doprovodil před plátno, kde byly červené balonky a srdce vysypané z lístků růží. Poklekl, požádal ji romanticky o ruku a ona řekla ano. Bylo to tak dojemné, že se v tu chvíli téměř nikdo neubránil slzám.

Vojta by po svatbě rád založil rodinu. Herečka, která 3. května oslaví dvaadevadesáté narozeniny se tak možná brzy stane i prababičkou.

Tagy: