Módní průšvih na Oscarech: Grandeová připomínala bonbón. Zazářila Stoneová či Hudgensová

Při slavnostním udílení Oscarů v Los Angeles na sebe řada hvězd upoutala pozornost volbou módní kreace. Vynikla například herečka Vanessa Hudgensová, která vynesla úchvatné šaty od Very Wangové. Zároveň oznámila, že brzy na svět přivede svého prvního potomka. Některé diváky zklamaly například zpěvačky Ariana Grandeová či Billie Eilishová.

Letošní sezóna udílení prestižních cen se blíží pomalu do finále, světově známé celebrity se už blýskly třeba na Zlatých glóbech, Emmy, Grammy, BAFTA a teď už i na Oscarech. 96. ročník cen Akademie filmového umění a věd se odehrával v sále Dolby Theatre Hollywood v Los Angeles.

ČTĚTE TAKÉ: Oscaři 2024: Konečné výsledky z filmové noci. Sošky mají Godzilla, Ukrajina i hvězda Iron Mana

Překvapení hvězdy Muzikálu ze střední

Módní volbou na sebe zřejmě největší pozornost strhla herečka a někdejší dětská hvězda Disney Vanessa Hudgensová. Bývalá přítelkyně Zaca Efrona, která se dostala do povědomí diváků především díky filmu High School Musical (Muzikál ze střední), dorazila na červený koberec v černých upnutých dlouhých šatech od návrhářky Very Wangové, napsal magazín Page Six.

Třpytila se ve špercích značky Chopard z kolekce Haute Joaillerie, na krku měla náhrdelník s desetikarátovým žlutým diamantem a téměř třicetikarátovými bílými diamanty, nechyběly diamantové náušnice ani prsteny. To nejzajímavější ovšem bylo její rostoucí těhotenské bříško, které na veřejnosti ukázala poprvé. Dosud téměř nikdo, kromě jejích blízkých, neměl tušení, že s profesionálním baseballistou Colem Tuckerem čeká potomka. Radostná novinka přišla tři měsíce poté, co si pár řekl své ano.

K TÉMATU: Předávání Cen Akademie Oscar 2024. Dominoval tříhodinový opus Oppenheimer

Červený koberec ve znamení duhy

Večer byl plný nejrůznějších barev, hollywoodské ikony se na Oscarech opravdu vyřádily, tedy alespoň co se týká outfitů. Ačkoli dominovala jako obvykle černá a červená, mnozí se nebáli pestrosti. K vidění byla růžová, žlutá, v níž zářila hvězda filmu Ladíme Brittany Snowová, nebo třeba barva fialová v podání herečky Marlee Matlinové.

Zájem vzbudila herečka Leah Lewisová, která oblékla značku Lever Couture. V téměř průsvitných šatech připomínala houbu na mytí. Růžovou zvolila také kanadská televizní osobnost Keltie Knightová, předvedla se v šatech Celia Kritharioti s obří mašlí.

Černá však přes pestrost barev dominovala

Na černou vsadily kromě Hudgensové herečky Eva Longoriová či Sandra Hüllerová – nominovaná v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli za film Anatomie pádu. Obě zvolily velmi podobný střih šatů, přičemž Longoriovou oblékla značka Tamara Ralph Couture a Hüllerová vynesla Schiaparelliho. V černé pak naprosto ohromily pětašedesátiletá Jamie Lee Curtisová a Rita Morenová, jež díky roli Anity ve filmovém muzikálu West Side Story byla již v minulosti oceněna Oscarem i Zlatým glóbem. Dvaadevadesátiletá broadwayská hvězda na červeném koberci sršela energií.

Upoutat se podařilo také herečce Margot Robbieové, představitelce Barbie ze stejnojmenného filmu. Dosud se na všech událostech objevovala výhradně v růžové či v modelech inspirovaných ikonickou panenkou. Nyní dorazila v černé róbě od Versace a všem vyrazila dech.

Nejlépe a naopak nejhůře oděné hvězdy

Svůj stín nepřekročila zpěvačka Billie Eilishová. Ta sice vynesla Chanel, ovšem znovu poněkud neobratně kombinovala. Britský deník Daily Mail ji zařadil na seznam nejhůře oblečených hvězd na Oscarech. Komu se také nepovedlo vybrat nejvhodnější model, byl herec Dwayne Johnson, který se ošatil do lesklého obleku. Neuchvátila ani zpěvačka Ariana Grandeová, v nadýchaných růžových šatech připomínala růžový bonbónek.

Zcela odzbrojující byla naopak herečka Emma Stoneová, která nejenže předvedla ohromující výkon v Chudáčcích, ale také zcela zastínila ostatní kolegyně na červeném koberci. Šaty od Louise Vuittona perfektně vykreslily její dokonalou postavu.

Zazářila také herečka a zpěvačka Zendaya v lesklých šatech od Armani Privé, které byly zdobené výšivkami palem, nebo třeba Hailee Steinfeldová, jež na sobě měla pozoruhodnou róbu značky Elie Saab Haute Couture.

Slavnostní ceremoniál ovládl tříhodinový opus o jaderném fyzikovi, Oppenheimer. Snímek o otci atomové bomby režiséra Christophera Nolana proměnil sedm z třinácti nominací. Úspěch sklidil také film Chudáčci v čele s Emmou Stoneovou, který získal čtyři zlaté sošky včetně té pro Stoneovou v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. Pozadu nezůstávaly ani tituly Anatomie pádu nebo třeba Zóna zájmu. Film Grety Gerwigové Barbie získal pouze jediné ocenění, a to za nejlepší píseň, díky čemuž se Billie Eilishová stala nejmladší umělkyní, která kdy vyhrála dva Oscary před dovršením 30 let věku, upozornil třeba portál Los Angeles Times. Naopak úplně propadl film Zabijáci rozkvetlého měsíce, ten nezvítězil ani v jedné kategorii, před udílením do něj přitom kritici vkládali velké naděje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Režisér Václav Marhoul o tom, jak uspět na Oscarech

Tagy:
ceny těhotenství móda Versace Hollywood Los Angeles Oscar Kalifornie Eva Longoria Ryan Gosling Dwayne Johnson outfit Barbie Emma Stone Billie Eilish Thierry Mugler Ceny Oscar outfity Chanel Vanessa Hudgens Jamie Lee Curtis Laverne Cox červený koberec Margot Robbieová Ladíme 2 Marlee Matlinová Dolce & Gabbana Chopard Vera Wang Rita Moreno Oppenheimer Hailee Steinfeld Brittany Snow Eva Longoria róba America Ferrera Issa Rae Sandra Hüller Zabijáci rozkvetlého měsíce Chudáčci udílení cen Rita Morenová Gabrielle Union Leah Lewis Quannah Chasinghorse Erika Alexander Keltie Knight Dwyane Wade