V Karlových Varech měl premiéru film Světýlka. Uchvátil výkon mladé herečky v hlavní roli

V Karlových Varech měl premiéru film Světýlka.

Film Světýlka aspiruje na hlavní cenu festivalu v Karlových Varech

Na filmovém festivalu v Karlových Varech měl v úterý premiéru film Světýlka, jehož koproducentem je televize Prima. Snímek je zároveň v hlavní soutěži, a proto je na něj upřena silná pozornost. Herci pro Showtime popsali, jak se jim natáčelo, a ocenili mimořádný výkon představitelky hlavní dětské role.

„Je to typicky festivalový film, takže má trochu jiné zpracování. Je ale výborně obsazený, v hlavní roli je malá holčička, která je úplně neuvěřitelná. Myslím, že to dokáže oslovit i středněproudového diváka, protože to má přesah přes rodinu a my jsme rodinná televize,“ řekl generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bartoška ukázal ve Varech vnučku. Podívejte se, jak jim to na červeném koberci slušelo

Film v česko-slovenské koprodukci se natáčel na jižní Moravě a na Slovensku. „Je to točené pohledem pětileté holčičky, takže tam, kam se my dospělí nekoukáme, stála kamera a točila svět malé Mii, která za den prožije rozchod svých rodičů. Zdánlivě si hraje s kočkou, ale vlastně se jí to dotýká,“ uvedla herečka Veronika Žilková. Ve filmu jde podle jejích slov čistě jen o pocity. „Je to film barevný, pozitivní, pocitový,“ řekla v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Veronika Žilková promluvila o filmu Světýlka v pořadu Nový den:

Z výkonu mladé hlavní představitelky byli nadšení i další herci. „Musím říct, že když jsme točili a měl jsem první natáčecí den a ona poprvé promluvila, tak naprosto přirozeně. Doufám, že takové uhranutí budou mít i diváci,“ uvedl herec Martin Finger. „Mě to bavilo. Bylo to zábavné, užívala jsem si to,“ řekla samotná Mia Bankó.

Herečka Elizaveta Maximová byla podle svých slov po prvním přečtení scénáře dojatá. „Vyvolalo mi to mnoho vzpomínek na mé dětství, které jsem měla se svými prarodiči. Cítila jsem, že příběh vyprávěný přes postavu Mii je mi něco tak důvěrně známého, že jsem byla dojatá,“ popsala Maximová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Počestný Limberský v Karlových Varech? Budu hodný a do půlnoci v posteli, slíbil

Tagy: