Upír Krejčí o své autonehodě: Byl to zkratový stav. Zhroutil se mi svět, přiznává

Václav Upír Krejčí je známý český herec.

Po vážné nedělní nehodě zůstával herec Václav Upír Krejčí v péči benešovských lékařů. Už v pondělí by měl být ale z nemocnice propuštěn. Redakci Showtime poskytl rozhovor, ve kterém přiznal, co za jeho zkratovým jednáním stálo. Nevyloučil, že si ten večer chtěl sáhnout na život.

„Byl to zkratový stav,“ řekl 66letý herec. „Dozvěděl jsem se něco vážného a najednou se ten pohár naplnil a přetekl a já už jsem jen bezmyšlenkovitě konal. Hroutil se mi svět a také se zhroutil,“ přiznal.

Za jeho chování, kdy v neděli večer usedl opilý za volant, může podle informací CNN Prima NEWS krize v manželství, které trvá už 30 let. Herec byl ostatně na chatě s rodinou, když ho napadlo utápět žal v alkoholu. „Vůbec nevím, co se se mnou v ten moment dělo. Najednou jsem otevřel láhev… Chtěl jsem tomu všemu ujet. Jet tady do lesa a být v autě,“ přiznal. „Komické také je, že jsem měl pod sedadlem peněženku, ve které leželo 35 tisíc. A ty tam nejsou,“ pokračoval herec.

K vážné autonehodě došlo v neděli večer ve středočeských Mirošovicích. Na místo vyrážely všechny záchranné složky. Podle informací CNN Prima NEWS měl za volantem sedět právě Václav Upír Krejčí. Usednout za něj měl po hádce s manželkou a jen kousek od chaty nejprve narazil do betonového přemostění a pak se převrátil do koryta Lomnického potoka. Poničené auto museli vytáhnout hasiči speciálním vyprošťovacím vozem.

Nemám kam jít

„Při dopravní nehodě se zranil jeden muž. Utrpěl povrchové poranění hlavy. Záchranáři muže převezli sanitkou do nemocnice v Benešově,“ informovala mluvčí hasičů Monika Nováková.

Ještě, než ho odvezli do nemocnice, ho ovšem pracovníci záchranných složek museli nejprve najít. Krátce po nehodě totiž Krejčí utekl do lesa. Po několika minutách ho policisté spolu s hasiči vypátrali. „Policisté dali muži dýchnout. Dechová zkouška ukázala 2,7 promile alkoholu,“ potvrdila mluvčí středočeských policistů Barbora Schneeweissová.

V médiích se poté začalo spekulovat o tom, že si chtěl Krejčí sáhnout na život. Herec tuto informaci nevyvrátil ani nepotvrdil. „Možná, že i něco takového tam bylo. Ještě z toho nejsem při smyslech,“ uvedl Krejčí s tím, že po nehodě prošel pečlivou lékařskou prohlídkou. „Mám přeražený nos a nad okem bouli,“ sdělil.

Už v pondělí ho lékaři v Benešově pouští domů. Kam ale půjde, zatím netuší. „Nemám kam jít. Musíme to nějak probrat,“ uzavřel Krejčí.

Václav Upír Krejčí se proslavil především coby oblíbený komik. V televizi vystoupil ve stovkách pořadů, na kterých se podílel i autorsky. Psal grotesky pro britskou BBC a zahrál si menší role ve známých filmech, včetně těch zahraničních. Objevil se například v kultovním snímku S čerty nejsou žerty nebo v historické komedii Příběh rytíře. Věnoval se také divadlu a hudbě. V říjnu oslaví 67. narozeniny.

Tagy: