Patejdl podlehl nemoci jen dva týdny po diagnóze. Zdrcená manželka prozradila termín rozloučení

Vašo Patejdl zemřel v důsledku vyčerpání organismu.

Zemřel Vašo Patejdl

Slovenský zpěvák Vašo Patejdl zemřel pouhých 14 dní poté, co mu byla diagnostikována rakovina. Jeho manželka na sociální síti informovala, že hudebník odešel v důsledku celkového vyčerpání organismu při progresi zhoubného onemocnění slinivky břišní. Poslední sbohem mohou zpěvákovi přijít dát také fanoušci, a to ve středu 30. srpna.

„Věřte, že na tak rychlý odchod nebyl nikdo z nás připraven,“ píše se v úvodu prohlášení uveřejněném Patejdlovou manželkou Miluší na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Vašo Patejdl složil spoustu nezapomenutelných hitů. Hlasujte pro vaši nejoblíbenější píseň

„Mého manžela zasáhla nečekaně a především zcela skrytě, velmi zákeřná nemoc. Jeho odchod byl zapříčiněn celkovým vyčerpáním organismu při progresi zákeřného zhoubného onemocnění slinivky břišní,“ uvedla vdova. Lékaři zpěvákovi diagnózu rakoviny oznámili jen 14 dní před jeho osudným dnem.

„Nejprve o své nemoci věděl jen sám Vašo a já, následně pak jeho tři synové,“ svěřila se Miluše Patejdlová na sociální síti muzikanta.

„Manželovo srdce dotlouklo v brzkých ranních hodinách v sobotu 19. srpna 2023. Vašo odešel obklopen svými nejbližšími. Ráda bych také vyjádřila poděkování Vojenské ústřední nemocnici, konkrétně Oddělení gastroenterologie, hepatologie a metabolismu, za jejich péči a lidský přístup,“ konstatovala.

Poslední rozloučení

Poslední rozloučení s oblíbeným slovenským zpěvákem a spoluzakladatelem skupiny Elán se uskuteční ve středu 30. srpna 2023 od 14 hodin v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově.

„Vašo si nesmírně vážil svých přátel, ale i fanoušků a příznivců. Možnost rozloučit se s ním tak budou mít jak jeho nejbližší a kolegové, tak i široká veřejnost, pro kterou bude vyhrazen prostor na nádvoří Strahovského kláštera,“ uzavřela Patejdlova manželka na závěr.

Tagy: