Zemřel známý britský herec. Nettleton se českým divákům ukázal v seriálu Vraždy v Midsomeru

Zemřel britský herec John Nettleton, který si zahrál v komediálním seriálu Jistě, pane ministře z osmdesátých let. Bylo mu úctyhodných 94 let. Smutnou zprávu oznámila v prohlášení divadelní agentura Scott Marshall Partners, která ho zastupovala. Příčina úmrtí nebyla zveřejněna. Českým divákům může být znám například i z populární kriminálky Vraždy v Midsomeru, kde se objevil.

„S velkým zármutkem oznamujeme úmrtí našeho milovaného klienta a velmi oblíbeného divadelního i filmového herce Johna Nettletona. Odešel ve věku 94 let. Zůstala po něm jeho manželka Deirdre, tři děti a pět vnoučat,“ stojí v oficiálním prohlášení na webových stránkách divadelní agentury Scott Marshall Partners.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela hvězda oblíbené reality show, Freda zabila rakovina. Bojoval statečně, truchlí rodina

John Nettleton, který se narodil v Londýně, se nejvíce proslavil zejména ztvárněním postavy Sira Arnolda Robinsona v politické satiře Jistě, pane ministře a navazujícím pokračování Jistě, pane premiére. Komediální televizní seriál stanice BBC z prostředí vysoké politiky byl natáčen v letech 1980–1988.

Mimo to si zahrál například v oblíbeném kriminálním seriálu Vraždy v Midsomeru nebo ve filmu Smích z ráje z roku 1970, píše britský deník Daily Mail. Nettleton se objevil i ve snímku Romana Polanského Oliver Twist uvedeném v roce 2005.

John Nettleton se věnoval také hraní v divadle. Vystupoval v mnoha inscenacích, mezi ty nejznámější patří Žabákova dobrodružství.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zemřel světový spisovatel Milan Kundera

Tagy: