Žilková vzala do Rudolfina místo partnera svého syna. Otesánkem ho přivedla k herectví

Byla jednou z těch tváří, které předávaly ceny Český lev. Veroniku Žilkovou na slavnostní událost doprovodil její syn Vincent Navrátil, partnera nechala doma. Herečka si v Rudolfinu zavzpomínala na své dětství.

Veronika Žilková byla jednou z tváří, které nedávno předávaly sošku Českého lva. Přišla v doprovodu syna Vincenta, kvůli kterému partner Pepa Holomáč zůstal tentokrát doma. Herečka v Rudolfinu zavzpomínala, jak před 25 lety syna přivedla k filmu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mám úplně nový život, přiznala Žilková. Vyjmenovala ty, kterým za své štěstí vděčí

„Vzpomíná se i na film Otesánek, kde bylo potřeba do jednoho záběru dubla za pařez. Režisér Švankmajer tehdy věděl, že mám miminko, a ptal se, jestli ho nemůžu dát do kočárku, že by dělal bác, bác a nadzvedával tu látku. Tak jsme ho dali do kočárku a on dělal bác, bác. Jeho první role tedy byl Otesánek, proto jsem mu řekla, že musí jít se mnou on, a Pepa to musel oželet,“ vysvětlovala pro CNN Prima NEWS Žilková své rozhodnutí.

Rudolfinum navíc zná prý odmala. „Můj tatínek hrál ve filharmonii a já jsem sem chodila jako malá holčička. Když mi bylo 10, měla jsem tady první vystoupení,“ vzpomínala herečka. Dodala, že si také letos při předávání ceny vzpomněla právě na to, jak na tom samém podiu hrála na zobcovou flétnu. „Pamatuju si, že jsem měla šaty, které mě hrozně kousaly. I mám program. Rodiče mi koupili obrázek Alše a zezadu mi nalepili ten program, abych měla památku,“ popsala nostalgicky Žilková.

Tagy: