Iveta Bartošová svému dvojčeti záviděla. Sestra Ivana teď odhalila rodinné tajemství

Na počest zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové se v sobotu v pražské Lucerně uskutečnil vzpomínkový koncert s názvem Ve jménu Ivety. Na pódiu vystoupila řada hvězd. Velkou pozornost si ovšem vysloužila zpěvaččina sestra Ivana. Divákům zazpívala a prozradila i jednu zajímavost.

Moderátor večera Vladimír Hron položil Ivaně otázku, na kterou mnoho fanoušků léta neznalo přesnou odpověď. „Jste jednovaječná, nebo dvouvaječná dvojčata?“ tázal se moderátor. „Jsme dvouvaječná,“ uvedla podle deníku Blesk Ivana.

To se prý projevovalo také v povaze. Zatímco Ivana byla od mládí průbojná, Iveta byla jejím opakem. „Ivana si vzala energii a odolnost a na mě nic nezbylo. Lítala s klukama, raději nosila kalhoty, já jsem spíš klidná, plachá, poslušná,“ přiznala ještě za svého života sama Iveta.

Na vzpomínkovém koncertě vystoupila řada celebrit. Zazpívala například Leona Machálková, Natálka Grossová, Bohuš Matuš nebo Jan Bendig. Svůj hudební talent předvedly také děti Felixe Slováčka, Anička a Felix mladší, s písní Knoflíky lásky. Jejich otec pak vystoupil s Big Bandem Felixe Slováčka.

Vystoupila i sestra Ivana

Tři písně své milované sestře věnovala také sama Ivana. Jelikož ale na pódiu již dlouho nestála, byla na ní znát lehká nervozita. Ke konci úvodního songu Tisíc obyčejných věcí, se kterým její sestra soutěžila v roce 1983 na festivalu Mladá píseň v Jihlavě, se pak lehce zasekla. Diváci ale byli jejím výkonem potěšení, a tak se dočkala bouřlivých ovací.

Ivana Bartošová pak v duetu s Vladimírem Hronem zazpívala také píseň S láskou. V závěru koncertu zazněla skladba Noc je království, což byl podle jejích slov Ivetin poslední singl. „Autorem je Pavel Vaculík, který napsal i její první hit Knoflíky lásky. Kruh se uzavírá,“ připomněla Ivana. „Děkuji, že jste tady, Ivetka vás všechny vidí a raduje se,“ dodala.

Zpěvačka Iveta Bartošová, která se narodila 8. dubna 1966, patřila od konce 80. let ke hvězdám české populární hudby, třikrát se stala Zlatou slavicí, vystupovala v úspěšných muzikálech a zahrála si i ve filmu. Bartošová život dobrovolně ukončila ve svých osmačtyřiceti letech 29. dubna 2014 skokem pod vlak v Praze-Uhříněvsi. Půvabná blondýna se ke konci života potýkala se závislostí na alkoholu a lécích, přesto se pokoušela navázat na svou úspěšnou kariéru.

Tagy: