Bohyně na plný úvazek. Návrhářka Vanda Janda dosáhla na vrchol, inspiraci našla u babičky

Vanda Janda představila další úspěšnou kolekci na MBPFW.

Vanda Janda je známá módní návrhářka, které se podařilo zaujmout desetitisíce fanoušků. Miluje růžovou barvu a na jejích kolekcích, které tvoří pod sloganem Full Time Diva – bohyně na plný úvazek, je to znát. K módě měla blízko už od dětství, a to především díky své babičce. Než se dostala k návrhářství, měla úspěšný módní blog a také se věnovala modelingu. Naposledy veřejnost zaujala během Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, který se koná od 1. do 7. září. Na módní přehlídce se totiž vedle Vandy Jandy objevil s obřími pugety květin i jeden z nejbohatších Čechů, vlastník EPH Daniel Křetínský, píše o tom deník Blesk.

Vanda Ivica Jandová se narodila v roce 1997 na Slovensku. Již od dětství měla jasnou vizi, že chce být buď módní návrhářkou, nebo architektkou.

Ve dvanácti letech začala psát blog, který se stal velice úspěšným. Byla mezi prvními bloggerkami, které prorazily na Slovensku. Úlovky ze second handu předělávala na trendové kousky, čímž si zajistila popularitu již ve velmi nízkém věku. Po čtyřech letech ale blog ukončila – v té době se už věnovala modelingu.

ČTĚTE TAKÉ: Kretschmerová se nikdy nevdala a děti nemá. Natáčení Slunce, seno si jako Evík užívala

Svůj blog přeměnila na webové stránky, na kterých začala prezentovat vlastní kolekce. Později se přestěhovala do Prahy, kde studovala v ateliéru módní tvorby UMPRUM. Byla také stážistkou a múzou návrháře Mira Saba, připomíná magazín Elle. Již během studií představila svoji první autorskou kolekci v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku (MBPFW). A právě na této akci vyvolala pozdvižení i letos.

Její nově představená kolekce totiž podle deníku Blesk zaujala i miliardáře Křetínského, který si celou přehlídku užíval z první řady a po akci dlouho tleskal. Mnoho návštěvníků podle deníku jeho přítomnost překvapila, protože se na akcích podobného ražení většinou neobjevuje. „Vandu dobře znám, jsme kamarádi a líbí se mi její tvorba,“ odpověděl podnikatel na dotaz reportérky Blesku, co ho na event do pražských Holešovic přivedlo.

Inspirace od babičky

Když byla Vanda Janda ještě dítě, žila společně s rodiči a babičkou v Košicích. A právě babička původem z Polska byla člověkem, který ji přivedl k módě.

„Od ní jsem získala zájem o módu. Pro ni představovala neodmyslitelnou součást každého dne. Nebyla to přitom vůbec záležitost peněz, pocházeli jsme z celkem skromných poměrů, ale právě díky babičce byla v naší rodině odjakživa podstatná otázka, jak je žena oblečená,“ vysvětlila v rozhovoru pro web novinky.cz nyní uznává módní návrhářka.

„Ona vždy vstala první, kolem páté, a u snídaně už byla hezky upravená. Vydrželo jí to celý život. Když se pak nedlouho před smrtí před naší návštěvou poprvé nenastrojila, pochopili jsme, že je zle,“ pokračovala.

Jako malá holčička si Vanda Janda často hrála s babičkou u její skříně. „Nechala mě oblékat se do jejích šatů a pořádaly jsme spolu módní přehlídky. Později mě učila háčkovat, to uměla skvěle a její sestra také. Vždycky jsem se těšila, až přijede teta z Polska a naučí mě nové vzory,“ nastínila.

Full Time Diva

Z dítěte s velkými sny se stala módní návrhářka. Je majitelkou úspěšného brandu s osobitým rukopisem, který si zamilovala i řada celebrit. Kolekce tvoří pod sloganem Full Time Diva, což se dá volně přeložit jako „bohyně na plný úvazek“.

V kolekcích se nejvíce objevuje růžová barva, která je její dominantou. Tvorba Vandy Jandy je velice ženská a elegantní. Využívá kvalitní materiály, kvůli udržitelnosti, a také u jejích kousků můžeme často vidět flitry či peří. Šije i výrazné a extravagantní róby hodny červeného koberce.

Její poslední představená kolekce na MBPFW sklidila u přítomných hostů ohromný úspěch. Podívejte se na záběry z akce:

Tagy:
Slovensko móda návrhářka módní návrhářka módní návrhář Vanda Janda Vanda Jandová Mercedes-Benz Prague Fashion Week MBPFW MBPFW 2023