Žádné oslavy, přál si Němec. Principál herci přesto k 80. narozeninám nachystal překvapení

František Němec patří mezi české herecké legendy.

František Němec slaví osmdesátku

Své 80. narozeniny slaví uznávaný herec František Němec, známý zejména z filmů Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Ačkoliv si výslovně přál životní jubileum přejít v tichosti, principál Divadla Ungelt Milan Hein si pro něj připravil překvapení. A redakce Showtime byla u toho.

Narozeniny Němec slaví ve středu 9. srpna, překvapení si pro něj však kolegové a principál Hein nachystali dopředu. „Rozhodli jsme se mu předat velkou kytici. František to neví. Nechce nic slavit, takže to pro něj bude – doufám – hezké překvapení,“ svěřil se Hein redakci.

Podle něj by si Němec přál, aby se jeho životní jubileum přešlo bez povšimnutí. „Ale určitě se o tom, že slaví 80. narozeniny – pro mě nejlepší český žijící herec – objeví zmínky. Sám se ale zařekl, že rozhovor osobně nikomu neposkytne,“ pokračoval principál.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Památná role Leontýnky, kariéra v Německu, pak předčasná smrt. Vávrovou dohnala krutá nemoc

I v tomto věku oblíbený umělec stále hraje. „František je nesmírně ukázněný člověk. Má cukrovku, ale tu má už dlouhá léta, takže si ví rady,“ dodal Hein. Němec byl gratulací opravdu překvapen, ale jiné už nepřijímal. Bez kamery, v zákulisí, jen komentoval repliku ze hry, která zněla: „Když hraju, žiju“, slovy: „Nic jiného nám nezbývá.“

Tagy: