Žbirková podpořila Margitu a do nebe poslala vzkaz: Věřím, že Hanička a Meky jsou spolu

Dělilo je od sebe čtrnáct let, ale velmi si spolu rozuměli. Byli si souzení.

Žbirková podpořila Margitu a do nebe poslala vzkaz

Už 10. listopadu to bude rok, co zemřel zpěvák Miroslav Žbirka. Jeho odchod je pro manželku Kateřinu stále velká bolest. Co jí ale pomáhá a těší, je zájem o jeho písně a péče o manželův odkaz. Jak sama říká, tak trochu teď zastupuje jeho roli. Vzkaz do nebe mu poslala i po zesnulé Haně Zagorové.

„Poslední dobou jsem se stala takovým náhradníkem nebo talismanem, který lidem Mekyho připomíná. Dělám to ráda, a pokud mají jeho fanoušci zájem, snažím se přebírat i další aktivity, které můj muž dělal. Myslím si, že ta tradice by měla přetrvávat, a těší mě, když lidé vzpomínají na mého muže,“ svěřila se redakci ShowTime Žbirková.

Populární interpret zemřel na plicní onemocnění 10. listopadu, dožil se 69 let. Rodák z Bratislavy, který žil dlouhá léta v Praze, byl oblíbený v obou zemích někdejšího Československa.

Žbirkové se po manželovi velice stýská, a před pár dny mu dokonce poslala dojemný vzkaz. Na věnec pro zpěvačku Hanu Zagorovou nechala napsat: „Haničko, dej tam Mekymu za mě pusu.“

„Meky se s Hankou znal velmi dobře a pak jsme se stali přáteli i se Štefanem. Minulý rok, myslím, že to bylo 23. června, jsme spolu natočili poslední Hančino televizní vystoupení v rámci programu Doupě Mekyho Žbirky. Strávili jsme spolu moc příjemný večer. Poté jsem si vyhledala fotografie z toho dne a hned mě samozřejmě napadl ten vzkaz. Doufám, že tam jsou opravdu spolu,“ řekla dojatě Žbirková.

Zpěvačka Hana Zagorová zemřela v pátek 26. srpna ve věku 75 let. Kateřina poslala jejímu manželovi SMS zprávu, ve které mu nabídla podporu jak praktickou, tak emoční. „Napsala jsem mu, že jsem mu kdykoliv k dispozici a doufám, že tam jsou Meky s Hankou spolu. A on mi napsal, že věří, že ano. Doufám, že mu takové vzkazy pomáhají stejně, jako pomáhaly mně,“ uzavřela Žbirková.

Tagy: