Herci o podpoře Babiše mlčí, bojí se lynčování. Je to horší než za komunistů, říká Kuželka

Andrej Babiš, nebo Petr Pavel. Jeden z nich se brzy stane novým českým prezidentem. Navenek to vypadá, že české celebrity mají o volbě jasno. Téměř každá známá tvář z televizních obrazovek veřejně preferuje generála. Jak ale redakce CNN Prima NEWS zjistila, tak jednoznačné to není.

Eva Holubová, Zdeněk Svěrák, Jan Hřebejk, Taťána Kuchařová, Jaroslav Hutka, Petr Čtvrtníček, Radek Banga, Jitka Čvančarová... To je jen stručný výčet podporovatelů Petra Pavla na Pražský hrad. Najít mezi slavnými Čechy někoho, kdo veřejně přizná, že volí Andreje Babiše, je téměř nemožné. Jedním z mála, kteří se k tomu hlásí, je herec Roman Skamene. Mezi další však patří i modelka Agáta Hanychová, dcera Karla Gotta Dominika či herec Jan Kuželka.

Posledně jmenovaný však prozradil, že v českém šoubyznysu je takových daleko víc, jen se to bojí dát najevo. „Vím o spoustě herců, kolegů z branže, kteří budou volit Andreje Babiše, jen se to veřejně bojí říct. Můžu vám upřímně říct, že jich rozhodně není málo a možná byste se divili. To jsme to s tou demokracií dopracovali. To je horší než za komunistů. Člověk se bojí říct svůj názor, aby nebyl dehonestován, mediálně lynčován. Snad se to v lepší obrátí,“ uvedl pro CNN Prima NEWS herec Jan Kuželka.

Proč volí Babiše, proč Pavla?

Svoji volbu vysvětlil následovně. „Babiše budu volit z jednoho prostého důvodu. Nemusím ho mít rád, ale na rozdíl od svého protikandidáta rozumí hospodářství a ekonomice. V situaci, v jaké jsme, s tím může něco udělat. Generál Petr Pavel může být výborný ministr obrany, to bezesporu, ale nerozumí ekonomice,“ prohlásil Jan Kuželka.

Je zřejmé, že prezidentské volby opět rozdělují společnost na dva nesmiřitelné tábory a nejinak je tomu mezi známými osobnostmi. „Generála Petra Pavla osobně znám jako laskavého, zdravě sebevědomého gentlemana, který je vždy uvážlivý, nikým nemanipulovatelný a který umí mluvit s nadhledem. Jeho lidské vlastnosti a neoddiskutovatelné odborné znalosti jsou pro mě zárukou jeho schopnosti vykonávat úctyhodně a odpovědně funkci prezidenta České republiky,“ zdůvodnila svou volbu naopak herečka Jitka Čvančarová.

Třetí cesta Ringo Čecha

Najdou se ale i tací, kteří volit nepůjdou. Patří mezi ně například hudebník, textař, malíř, spisovatel a bývalý politik František Ringo Čech. „Václav Havel, Václav Klaus, Miloš Zeman, to byli političtí odborníci, angažovali se od samého počátku, prošli revolucí, byli prostě dobří...  Nikdo Čechům ale nebyl dobrej, i když Miloše Zemana volila polovina národa. Ti, co kandidují na prezidenta teď, to jsou všechno rychlokvašky. Petr Pithart to řekl krásně, nemůžete volit někoho, kdo se rozhodne, že bude prezident, někde v kuchyni,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Ringo Čech.

Tagy: