Kandidáti na prezidenta? Jsou to rychlokvašky, nemám na to nervy, rozčiluje se Ringo Čech

Ti, co kandidují na prezidenta, jsou všechno rychlokvašky. Uvedl to hudebník, textař, malíř, spisovatel a bývalý politik František Ringo Čech. Pro CNN Prima NEWS zdůraznil, že prezidentských voleb se letos nezúčastní.

František Ringo Čech v letošních prezidentských volbách hlasovat nebude. Jak prozradil CNN Prima NEWS, nemá, koho by volil. „Václav Havel, Václav Klaus, Miloš Zeman, to byli političtí odborníci, angažovali se od samého počátku, prošli revolucí, byli prostě dobří. Nikdo Čechům ale nebyl dobrej, i když Miloše Zemana volila polovina národa. Ti, co kandidují na prezidenta teď, to jsou všechno rychlokvašky. Petr Pithart to řekl krásně, nemůžete volit někoho, kdo se rozhodne, že bude prezident, někde v kuchyni,“ uvedl Ringo.

Stal se ze mě kryptoanarchista

Nejvíce ho v prezidentské kampani zaskočila Danuše Nerudová. „Danuše prezidentkou, co je to za způsoby? Prezident je nejvyšší člověk ve státě, to není žádná Danuše. To je jako Máňa prezidentkou. Nevím, kdo jí tohle poradil. Lidé nechtějí Danuši z kuchyně, chtějí důstojného prezidenta. Navíc není možné, aby nevěděla o tom, že se na univerzitě, kde pracovala jako rektorka, s takovou rychlostí rozdávaly doktorské tituly. Je vyloučené, aby to dělali lidé pod ní a ona o tom vůbec nevěděla. To nemá logiku,“ poznamenal Ringo Čech, který podle svých slov politické dění sleduje už jen pasivně.

„Nesledoval jsem ani jeden z těch novoročních projevů. Vůbec mě to nezajímá. Co říkal ten tchajwanský tygr? (míněn Miloš Vystrčil, předseda Senátu ČR, pozn. red). Určitě samé kraviny. To, co se děje dnes, je chaos, bordel a zmatek. Se*e mě to a už na to nemám nervy. Z militantního demokrata se za mě stal kryptomonarchista. Užil jsem si dost. Má politická zkušenost je taková, že všechno na světě má svého majitele, i demokracie. O tom to je,“ uzavřel František Ringo Čech, který letos v červenci oslaví osmdesáté narozeniny.

Tagy: