Hudební svět truchlí: Mladá zpěvačka Barbara, kterou proslavilo duo s MC Erikem, zemřela

Barbara Haščáková

Zemřela zpěvačka Barbara Haščáková

Ve věku pouhých 43 let zemřela slovenská zpěvačka Barbara Haščáková, známá především z popového dua MC Erik & Barbara. Smutnou zprávu o jejím odchodu oznámila rodina zesnulé. Hudebnice zemřela na Floridě v USA po náhlé cévní mozkové příhodě.

Zpěvačka  zemřela 22. listopadu na Floridě ve Spojených státech. Zprávu potvrdil její bratr Andrej Haščák pro agenturu TASR, napsal web startitup.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Je to jako plivanec do ksichtu, popsala Slováčková. Co nejhoršího může slyšet nemocný?

Lékaři v nemocnici Memorial Hospital ve městě Sarasota, kde Haščáková žila, určili jako příčinu úmrtí náhlou cévní mozkovou příhodu.

„Poslední rozloučení s Barbarou se uskutečnilo v úterý 28. listopadu v místní římskokatolické faře. Komorní obřad se konal za přítomnosti nejbližší rodiny a úzkého kruhu přátel. V následujících týdnech budou její tělesné ostatky přepraveny v urně na Slovensko. Pochovaná bude v našich rodných Košicích,“ uvedl Haščák. Rodina žádá veřejnost o respektování soukromí v této těžké chvíli.

Hudebnici již delší dobu trápily zdravotní komplikace spojené se slinivkou břišní, i tak bylo ale její úmrtí pro rodinu nepředstavitelným šokem. „Odešla bez bolestí,“ řekla zdrcená rodina.

Hudba a zpívání byly pro Haščákovou vším. „Její písně a hlas tu pro nás zůstávají a budou nám ji navždy připomínat. Děkujeme všem, kteří na ni vzpomínají s láskou,“ uvedli truchlící pozůstalí.

Barbara Hasčáková se narodila v prosinci 1979 v Košicích, v 90. letech minulého století se zapsala na seznam stálic populární hudby. Nejprve působila ve skupině Maduar, později v seskupení MC Erik & Barbara, díky čemuž se dostala do povědomí také českých fanoušků. Mezi nejznámější skladby dua patří Sen či Ked pride laska.

Nakonec se uplatnila jako sólová zpěvačka. V roce 1998 získala ocenění Slavík a o rok později i cenu Grand Prix v Polsku. V USA žila od roku 2000. Na Slovensku jí vyšlo několik alb, v USA přidala další dvě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smutná zpráva od Jiřího Bartošky. Herci se vrátila rakovina, podstupuje onkologickou léčbu

Tagy: