Žilková o odchodu Abrháma i Šafránkové: Moc jim to přeju. Mějte se tam hezky, vzkázala

Herečka Veronika Žilková ve své knize odhalila řadu pikantností ze svého soukromí

Celebrity vzpomínají na Josefa Abrháma

Smrt Josefa Abrháma zasáhla umělecký svět. Na slavného herce vzpomínali mnozí jeho kolegové a také obdivovatelé. Pár slov k úmrtí 82letého herce řekla také Veronika Žilková.

Žilková byla přítelkyní Abrháma i Šafránkové. „S Libuškou mám mnoho krásných zážitku a stejně tak s Pepou,“ přiznala herečka a vzpomněla na společné zkoušení jednoho z posledních filmů V klidu a naplno, který se natáčel v roce 2014. „Asi před osmi lety jsme u nich doma zkoušeli film, který napsal Pepíček mladší. A Libuška chodila okolo a vařila nám kávu. Bylo to moc krásné,“ vzpomínala na společné chvíle Žilková.

„Moc jim přeju, že se v nebi zase potkali, protože Libuška, Pepa i já věříme na nebe. Mějte se tam hezky,“ vzkázala slavnému hereckému duu Žilková.

Abrhám byl jeden z nejpopulárnějších českých herců a nejvíce ho proslavily role fešáků, svůdníků a lékařů. Role humorné i vážné. Nejvíc ze všeho se zapsal divákům do paměti jako záletný doktor Blažej ze seriálu Nemocnice na kraji města nebo falešný vrchní v komedii Vrchní, prchni!

„V myslích diváků zůstane zejména díky svým filmovým rolím. Naprostá většina těch nejlepších herců se ale napřed otrkala v divadle. I v tom byl Abrhám úžasný,“ řekl o zesnulém herci divadelní režisér Ivo Krobot. „Jeho bratrské duo s Petrem Čepkem bylo geniální. Abrhám uměl hrát i hluboce psychologické a pravdivé role. Odchází někdo, kdo měl obrovský herecký rozptyl,“ doplnil dramatik.

Na herecké duo Abrhám–Šafránková zavzpomínala také Tatiana Dyková. „Ta zpráva je samozřejmě smutná, nicméně před rokem, když umřela paní Šafránková, člověk podvědomě cítil, že to tak skončí. Protože ty dvě duše byly spolu tak propojené, že ani nešlo, aby to bylo jinak,“ řekla.

Tagy: