Neupravený podivín a cholerik od přírody. Herci Křiváčkovi se nakonec stala povaha osudnou

Herec Ladislav Křiváček před kamerou obvykle představoval postavy cholerických, výbušných, impulsivních, mnohdy až psychicky narušených jedinců. Podle mnohých kolegů, kteří ho zažili, takový býval i ve skutečnosti. Od jeho smrti uplynulo 17. března už 34 let.

K jeho image neodmyslitelně patřily dlouhé vlasy a neupravený vzhled. Ladislav Křiváček měl mezi herci pověst podivína, který se s nikým nedružil a nepřátelil. Sotva odehrál, co měl, zmizel do ústraní. O jeho zvláštní povaze dodnes kolují hotové legendy. „Byl to svéráz. I když se nikdy moc nebavil, měl jsem ho rád. Byl hodně svůj. Ale byla s ním sranda. K tomu, aby ho člověk nastartoval, stačilo opravdu málo. Byl to rozený cholerik,“ zavzpomínal na kolegu pro CNN Prima NEWS herec Jiří Krampol.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krutý osud herečky Marie Kyselkové, princezny Lady z pohádky Princezna se zlatou hvězdou. Slavný manžel ji ponižoval, se synem do smrti nepromluvila

Přidal i konkrétní historku, kterou s ním osobně zažil. „On byl v nižším ročníku na DAMU než já, ale zkoušel s námi jednu hru. Pan profesor Nedbal nás vzal na pivo. Servírka nám ho všem přinesla, ale na Křiváčka zapomněla. On se strašně rozzuřil a začal křičet: ‚Přines mi okamžitě pivo, nebo se neznám!‘ Holka byla v šoku, rozbrečela se, obrátila se na pana profesora Nedbala a se slzami v očích mu sdělila: ‚To máte teda pěkně vychované žáky.‘ Nedbal nehnul ani brvou, otočil se na mě a povídá: ‚Krampoule, objednej si pivo.‘ Tak já s úsměvem na rtu: ‚Slečno, prosím vás... Byla byste tak laskavá a přinesla mi pivo?‘ Nato Nedbal spokojeně zakýval hlavou a pravil: ‚Tak vidíte, slečno, Krampoul.... To je můj žák! Křiváček? To je žák paní profesorky Fabiánové,‘“ vylíčil s úsměvem Krampol.

Milenku profackoval

O soukromí Ladislava Křiváčka se toho moc neví. Nikomu se příliš nesvěřoval. „Co vím, tak si na nějaké vážné známosti nepotrpěl. Ty vztahy měl zvláštní, prapodivné. Vyprávělo se o něm, že měl milenku, která byla vdaná. A jak byl jednou u ní doma, tak se nečekaně vrátil její manžel z pracovní cesty. Křiváček se schoval do skříně. Jenže ta ženská nekouřila a on ano, a to je prozradilo,“ zavzpomínal herec a moderátor.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jaké domy vlastní Jaromír Hanzlík

„Podváděný manžel v popelníku našel dva vajgly a vystartoval na ženu: ‚Ty tady někoho máš.‘ A ona celá vyděšená: ‚Ne, nikdo tu není.‘ V tom Křiváček vylezl ze skříně, vlepil jí facku a zařval: ‚Ty mrcho, já jsem pro tebe nikdo?‘“ prozradil herec.

Křiváček byl nervák od přírody. Neustále se stresoval a všechno si až moc bral. Nervy a stresy se mu nakonec staly osudným. Zemřel v pouhých osmačtyřiceti letech na infarkt.

Tagy: