Exkluzivní rozhovor se Ztraceným: Promluvil o velkém překvapení od fanoušků i konci na scéně

Marek Ztracený třikrát vyprodal Eden.

Celý rozhovor Martiny Jandové s Markem Ztraceným exkluzivně. Po třech odehraných koncertech ve vyprodaném Edenu promluvil o dalších plánech

Bylo to mnohem lepší, než jsem si celý život představoval. Přesně tak zhodnotil zpěvák Marek Ztracený své koncerty v pražském Edenu. V exkluzivním rozhovoru pro pořad Showtime mimo jiné promluvil také o velkém překvapení, které si pro něj připravili jeho fanoušci, a o svém odchodu ze scény.

O překvapení v hledišti se dozvěděl přímo z podia a měl z něj husí kůži ještě dlouho po koncertě. „V jednu chvíli minimálně půlka stadionu, dejme tomu 15 tisíc lidí, zvedla bílý papír, na kterém stálo: ‚Jediný důvod, proč se vracím, jsi ty.‘ To je text mé písně, kterou jsem zrovna hrál. Celý stadion zbělal,“ popsal Ztracený nečekaný zážitek. „Vůbec nechápu, jak mě mohlo minout, že pro mě někdo něco takového připravuje,“ dodal 38letý hudebník s velkým údivem.

A zatímco jednu choreografii na tribunách měli na svědomí sami fanoušci, tu druhou připravil on sám a byla ještě monstróznější. „Říkal jsem si, že jsme na fotbalovém stadionu a co speciálního bych tak mohl ještě udělat. A napadlo mě tohle. To ještě žádný zpěvák neměl. V jednu chvíli desetitisíce diváků zvedly barevné čtvrtky, na kterých bylo napsáno: ‚Sny se plní!‘“ uvedl dojatý zpěvák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po Pink hodili popel mrtvé mámy, Ava Max schytala facku. Útoků na hudební hvězdy přibývá

V rozhovoru mimo jiné přiznal, že trémou příliš netrpí, když se však na podiu objevil jeho 12letý syn Marek, který posléze zahrál na bicí, trochu se o něj zpočátku bál. Nakonec to ale bylo zbytečné. Své první vystoupení před diváky prý zvládl na jedničku. „Bylo to hrozně emotivní. On si ten koncert vybral, byl to jeho nápad. Čekal jsem, že si vybere nějaký menší, nakonec ale vystoupil v Edenu,“ řekl Ztracený.

Na syna je moc pyšný. „Zahrál to neuvěřitelně. Jsem rád, že tu byl se mnou, prožívali jsme to společně,“ sdělil. Dodal, že v jednu chvíli se na svého syna otočil a viděl, jak mrká na holky v první řadě.

Až se vrátím, budou se dít věci

Na hudební scéně působí Ztracený přes 15 let. Loni však na sociálních sítích oznámil, že si dá od vystupování pauzu. Příčinu tehdy neuvedl. Tu sdělil až po svém „posledním“ červnovém koncertě v Edenu. „Uvědomil jsem si, že to hrozně letí. Synovi je 12 let a zbývají mi tak dva tři roky, kdy tátu ještě bude chtít, než vyrazí do světa za ženskýma, což mu schvaluju,“ sdělil s úsměvem.

„Koncertovat můžu v 50 i 60 letech, ale tohle je pro mě důležitější. Jsem rád, že fanoušci mají pro to pochopení, a chci jim vzkázat, že až se vrátím, tak se budou dít věci,“ slíbil příznivcům zpěvák. Na jak dlouho si dává oddych, ale neprozradil.

O koncertu na stadionu, kde hrají svá domácí utkání fotbalisté Slavie, snil Ztracený několik let.  Poprvé o něm hovořil před třemi lety. Vystoupení se mělo uskutečnit v roce 2021, jeho plány však překazila tehdejší protipandemická opatření. „Celkově to bylo mnohem lepší, než jsem si to celý život představoval. Emoce byly silné, cítil jsem hroznou energii. To, co se dělo v Edenu, se nedá popsat. Nejde o to, kolik lidí přijde, ale kolik odchází spokojených po koncertu a chce přijít znova,“ popsal Ztracený.

Tagy: