Šílená jízda na záběrech. Řidič ujel na dálnici v protisměru 10 km, ohrozil několik aut

První dubnový den ujel neznámý řidič na dálnici D35 deset kilometrů v protisměru. Ohrozil přitom několik dalších řidičů. Dálniční hlídka, která za ním vyrazila, ho už ale nenašla. Policie zveřejnila z jízdy videozáznam a po provinilci pátrá.

Deset kilometrů v protisměru po dálnici absolvoval 1. dubna řidič, jehož totožnost policie nezná. Vzhledem k datu by se to mohlo zdát jako aprílový žert, jenže videozáznamy z kamer jasně ukazují, jak řidič najíždí u Dašic na dálnici, poté zastaví a zřejmě se rozmýšlí, kam má jet. Nakonec auto stočí přes plnou čáru a levým rychlým pruhem míří ve směru na Olomouc.

„Policisté z dálničního oddělení v Městci pátrají po totožnosti neznámého řidiče osobního vozidla značky Škoda Felicia červené či vínové barvy. V jízdě pokračoval v levém jízdním pruhu až na konec dálnice na 158. kilometru. Pokud jste uvedené vozidlo potkali a máte pořízený záznam z palubní kamery, kontaktujte policisty na telefon 974 572 502 nebo prostřednictvím linky 158,“ vyzvala policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

ČTĚTE TAKÉ: Auto po nárazu skončilo omotané kolem stromu. Záběry hasičů ukazují vyproštění řidiče

Řidič cestou ohrozil několik aut jedoucích proti němu. Za jeho prohřešek mu hrozí až desetitisícová pokuta a roční zákaz řízení, především ale může být rád, že nezpůsobil vážnou nehodu.

Rada dopravních preventistů pro případ, kdy najedete s autem takto do protisměru, je jasná – co nejrychleji a bez otáčení zastavit auto v odstavném pruhu až u krajnice, zapnout varovná světla, obléknout si reflexní vestu, schovat se za svodidla do bezpečí a kontaktovat policii.

Tagy: