Teplý a deštivý silvestr, na horách i sníh. Pro část území platí VÝSTRAHA před povodněmi

Ilustrační foto.

Silvestr a Nový rok budou oproti Vánocům chladnější, přesto ale budou teploty nadprůměrné. Nejčastěji se budou pohybovat kolem 5 °C nad normálem. Meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) předpovídají také občasné přeháňky či déšť. V platnosti je stále výstraha před povodněmi.

neděli očekávají odborníci z ČHMÚ oblačnou až polojasnou oblohu. Ráno a dopoledne se mohou na západě Moravy objevit také mlhy, místy mrznoucí. Odpoledne a večer bude od západu přibývat oblačnosti a místy se objeví přeháňky nebo déšť. Na horách na území Čech bude i sněžit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Evropu se žene obávaná Bestie z východu. Po Novém roce hrozí silnými mrazy a závějemi

Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 3 až –1 °C, maxima pak budou oproti předcházejícím dnům nižší, mezi 2 až 6 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti kolem 8 °C.

pondělí bude oblačno až polojasno. Ve východní polovině území se zpočátku místy vyskytne déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 4 až 8 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Zataženo až oblačno předpovídají meteorologové také na úterý. Od severozápadu se vyskytne déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty nejčastěji kolem 3 až 7 °C. A obdobné počasí by mělo vydržet i po zbytek týdne.

V platnosti je stále výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před povodněmi. První stupeň je až do odvolání v platnosti pro Prahu, kde podle meteorologů hrozí vzestupy hladin řek,  možnost zvýšeného odtoku vody a snížení stability stromů v podmáčené půdě.

Tagy: