Simpsonovi slaví výročí. Populární rodinka se na obrazovkách objevila před 32 lety

Simpsonovi

Výročí Simpsonových

Přesně před 32 lety spatřil světlo světa první díl seriálu Simpsonovi. Od té doby už vzniklo neuvěřitelných 33 sérií. Ze seriálu se stal světový fenomén a jeho popularita trvá dodnes. Seriál můžete sledovat na Prima COOL.

Poprvé se Simpsonovi na televizních obrazovkách objevili 19. dubna roku 1987. Nejdříve jako dvouminutový skeč a následně si vysloužili plnohodnotný samostatný seriál. První díl se vysílal 17. prosince 1989. V Česku žlutou rodinku samozřejmě spojují nezapomenutelné hlasy našich herců.

„Frčí to teda fest. Zaplať Bůh, že alespoň Bart a celí Simpsonovi zůstávají pořád stejní. To je vlastně taková neměnná konstanta. Až se něco stane s nima, tak normálně přijde konec světa,“ řekl pro CNN Prima NEWS dabér Martin Dejdar, který propůjčil svůj hlas Bartovi.

„Je to vlastně seriál úplně pro všechny bez nějakého věkového limitu. Myslím si, že je super, že hlavní hrdinové seriálu vůbec nestárnou a zůstávají pořád stejní,“ řekla Ludmila Molínová, která dabovala matku ředitele školy Skinnera, bláznivou ženu s kočkami Eleanor či Lisu.

Podle režiséra Zdeňka Štěpána jsou Simpsonovi rodina, ve které se každý vidí, právě proto má seriál takový úspěch. „Dvě, tři děti, táta máma. Táta má rád na pivo, máma to všechno řídí, taková normální rodinka to je,“ okomenotval Štěpán.

Podobně to vidí také herec Jiří Lábus, který dabuje Marge. „Je to univerzální rodina. Seriál se může hrát třeba i v Číně. Jsou to vlastně rodinné problémy, které se můžou odehrát komukoliv ve světě. Je to docela vztahový seriál, tak proto je to asi každému blízké,“ doplnil.

Často můžeme také zaznamenat, že se v Simpsonových objeví postavy nebo situace, které se pak třeba stanou i v reálném životě. Například v roce 1993 vznikl díl, kdy Springfield zachvátil vir typu chřipky, který se přenáší kapénkami. Tento vir pocházel z Asie. V seriálu se objevil také útok na Kapitol.

Tagy: