Šinkora a Hnízdil hvězdami superdebaty. V divácké anketě vyhráli nad Prymulou s Kubkem

Jiří Šinkora a Jan Hnízdil

Co Čech, to politik! Superdebata hvězd pandemie (130)

Téměř dva roky od začátku pandemie koronaviru televize CNN Prima NEWS odvysílala speciál pořadu Co Čech, to politik! V superdebatě v neděli diskutovalo hned osm tváří epidemie. Podle výsledků ankety diváky „na plné čáře“ přesvědčili dva z nich. Hvězdou první části se stal imunolog Jiří Šinkora, ve druhé hodině byl podle diváků nepřesvědčivější lékař Jan Hnízdil.

V obou anketách webu CNN Prima NEWS dohromady hlasovalo více než 13 tisíc diváků. V první z nich se utkali odborníci z úvodní části debaty. V té diskutovali epidemiolog Roman Prymula, biochemik Zdeněk Hostomský, imunolog Jiří Šinkora a primářka Kliniky infekčních nemocí ve Fakultní nemocnici Bulovka Hana Roháčová.

Diváky nejvíc přesvědčil imunolog Jiří Šinkora, který v anketě získal většinu hlasů, a to 57,4 procenta. Na druhém místě skončil biochemik Zdeněk Hostomský s 28,1 procenta hlasů. Třetí byl bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula s 10,9 procenta hlasů a poslední se umístila primářka Hana Roháčová.

Ve druhé hodině je vystřídali šéf České lékařské komory Milan Kubek, evoluční biolog Jaroslav Flegr a lékaři Jan Hnízdil a Lukáš Pollert.

V jejich debatě podle diváků „zazářil“ lékař Jan Hnízdil, který vyhrál s 59,6 procenty hlasů. Na druhém místě byl lékař Lukáš Pollert s 24,7 procenty hlasů. Za ním skončil šéf ČLK Milan Kubek s 13,3 procenty hlasů a na posledním místě skončil evoluční biolog Jaroslav Flegr se 2,4 procenty hlasů.

Odborníci ve speciální nedělní superdebatě probrali témata týkající se pandemie koronaviru, tedy protikoronavirová opatření, testování, ale i očkování. Celým pořadem diváky provedli moderátoři Petr Suchoň a Sabina Dračková. Na celý díl pořadu se můžete podívat v úvodu článku. Nejlepší hlášky si přečtěte zde.

Superdebata se měla původně odehrát před více než stočlenným publikem. Kvůli zhoršující se epidemické situaci se ale vedení redakce CNN Prima NEWS rozhodlo diváky ve studiu z preventivních důvodů vynechat.

Tagy: