Viděl jsem člověka po vakcíně zemřít, šokoval Pollert. Kubek: Vypouštíte dezinformace

Milan Kubek a Lukáš Pollert

Co Čech, to politik! Superdebata hvězd pandemie (130)

Lékař Lukáš Pollert v superdebatě pořadu Co Čech, to politik! šokoval informací, že viděl po vakcíně zemřít člověka na plicní embolii. Ačkoli uznal, že neví jistě, zda úmrtí způsobilo přímo očkování. Případ předal Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv. Šéf České lékařské komory Milan Kubek ho kritizoval za dezinformace.

„Já jsem viděl po očkování umřít pacienta na plicní embolii, jinak bych to neříkal,“ překvapil lékař a bývalý sportovec Pollert v superdebatě na CNN Prima NEWS. „Neprošetřuji to, nahlásil jsem to. Na to jsou organizace, které se o to starají. Na SÚKL se mě zeptali, jaká šarže to byla, to já samozřejmě nevím,“ doplnil s tím, že úřad údajně případ poslal k ledu.

Šokující vyjádření ale ostře kritizoval šéf České lékařské komory. „Pan doktor Pollert vypouští neověřené informace,“ sepsul ho Kubek s tím, že dezinformace mohou za to, že covid v Česku tak moc řádil. „Jsme třetí v počtu mrtvých na počet obyvatel. To je katastrofální výsledek,“ rozohnil se.

Pollert se ale začal bránit. „Jaké dezinformace? Já říkám jen časovou souvislost, nikam jsem to nepsal,“ sdělil.

Vědci mají stejný názor?

Kubek v návaznosti na tuto diskuzi prohlásil, že dezinformátoři, kteří šíří bludy o covidu, jsou „zlem“. „Dezinformátoři a militantní antivaxeři jsou zlo a tomu se nesmí ustupovat. Kvůli tomu tu zemřelo více lidí, než s naším zdravotnictví muselo. Vytváří se dojem, že vědecká obec je rozpolcená, tak to ale není,“ řekl Kubek.

Lékař Jan Hnízdil se do diskuze zapojil s tím, že také čelí nálepce dezinformátora, ale nikdy z vlastního přesvědčení bludy nešířil. „Člověk někdy udělá chybu, vědomě jsem se toho ale nikdy nedopouštěl,“ uzavřel.

Tagy: