ŠK Slovan Bratislava je novým hráčem na poli esportu. Sází na čtrnáctiletý talent

Prvním slovenským fotbalovým klubem, který vstoupil do světa esportu, byl v roce 2018 AS Trenčín. Na něj letos navázal Spartak Trnava, rival Slovanu Bratislava. Své síly tyto dva kluby nyní mohou poměřit i na virtuálním trávníku ve hře FIFA 20.

Přestože nejnovější ročník virtuálního fotbalového titulu FIFA 21 už klepe na dveře, ŠK Slovan Bratislava se rozhodl na nic nečekat a ještě před konáním Mistrovství Slovenska pod svá křídla přibral dva talentované hráče. Mladší z dvojice jeho nejnovějších přírůstků má pouhých čtrnáct let a velmi slibný start kariéry, druhý hráč pak do týmu přináší množství zkušeností z domácí i zahraniční scény.

Jsem dost rád, že dnes můžeme oficiálně oznámit založení naší e-sportovní divize. Už déle jsme tuto oblast sledovali a nakonec jsme dospěli k dohodě s dvěma talentovanými hráči, kteří budou reprezentovat značku ŠK Slovan na domácí i mezinárodní scéně. Vznik e-sportovní divize vnímáme jako výbornou příležitost rozšířit povědomí o značce i mezi mladší generaci, která se nejčastěji věnuje počítačovým a konzolovým hrám. Věříme, že i naši fanoušci, kteří mají rádi počítačové či konzolové hry nebo sledují události v e-sportu, si přijdou na své a budou podporovat naše hráčů,"

vyjádřil se generální ředitel klubu Ivan Kmotrík ml.

Známějším jménem, které bude reprezentovat bratislavský Slovan, je Tomáš 'rSp17' Laki (v minulosti na scéně známý jako Tomáš Smrtník, pozn. red.). V domácích vodách si za devět let působnosti vybudoval dobrou pověst především díky svému působení v Gunrunners, v jejichž barvách si na mistrovství ČR vybojoval zlato. Významným úspěchem byla i jeho kvalifikace na obří turnaj v rámci IEM Katowice. V poslední době Tomáš na scéně příliš aktivně nepůsobil, ale jeho zkušenosti a výborné výsledky nelze opomenout.

Těším se, že jako rodilý Bratislavan budu na domácích i mezinárodních turnajích reprezentovat modré barvy. Je to čest, ale zároveň závazek, protože ve Slovanu se od vás očekávají vždy jen vítězství. Jsem nadšený z tohoto projektu a těším se, že jsme s klubem našli společnou řeč a rozjeli e-sportovní divizi,"

prohlásil rSp17.

Po boku Tomáše bude v modrém dresu hájit barvy Slovanu i mladičký Lukáš 'lumasa2' Móri, který ještě nemá ani občanský průkaz. I přesto už ale o sobě na scéně stihl dát vědět – jako jediný slovenský hráč se dokázal probojovat do finále MČSR, na nějž bohužel nemohl odcestovat. I tak lze ale s jistotou říci, že se jedná o velkou naději slovenské FIFA scény s nemalými cíli.

Velmi se těším na působení ve Slovanu Bratislava. Mé cíle do budoucna jsou co nejlépe reprezentovat svůj klub, rodinu i sebe sama. Chtěl bych se umisťovat na nejvyšších příčkách v rámci československé FIFA scény a vyhrát i mistrovství Slovenska."
Tagy:
esport Slovensko videohry Bratislava FIFA fotbal Česko ŠK Slovan Bratislava Gaming Spartak Trnava Trnava Slované FIFA 20 FK AS Trenčín Ivan Kmotrík