Škatulata ve Škodě: Do vedení se po 12 letech vrací Martin Jahn, Wojnar odchází

Mladoboleslavská automobilka nadále drží jedno místo pro českého manažera v představenstvu. Obmění se hned dvě pozice. Odchází Bohdan Wojnar, který měl na starosti lidské zdroje, a naopak přichází Martin Jahn. Ten byl v představenstvu do roku 2008. Bude mít na starosti prodej a marketing.

Představenstvo největší české automobilky prochází zásadní obměnou. Manažeři Škody se vystřídají hned na dvou pozicích. Po deseti letech na pozici řízení lidských zdrojů odchází Bohdan Wojnar, který byl jediným Čechem ve vedení firmy. Na jeho místě ho nahrazuje Maren Gräf –⁠ manažerka, která dosud zastávala obdobnou funkci v koncernu Volkswagen.

Do představenstva se nečekaně vrací Martin Jahn. Jeho členem byl už mezi lety 2006 až 2008, kdy měl na starosti právě lidské zdroje. Později pracoval v Moskvě, kde byl zodpovědný za prodej koncernových značek, působil i ve Wolsburgu a od roku 2016 žil v Čině, kde se staral o prodej a marketing Volkswagenu. A to bude i jeho nová funkce ve Škodě. Pozici dosud zastával Alain Favey, který bude nyní naopak pracovat pro koncern.

Zaměřeno na digitalizaci

Předseda představenstva Thomas Schäfer, který se šéfem Škody stal loni v srpnu, Wojnarovi poděkoval. „Sehrál významnou roli v obrovském pokroku, kterého automobilka Škoda dosáhla za poslední desetiletí – tento rozvoj se mimo jiné odráží v růstu počtu zaměstnanců, konkrétně ze 26 tisíc na začátku jeho působení na téměř 42 tisíc k dnešnímu dni,“ uvedl v tiskovém prohlášení.

Do důchodu ale Wojnar nechystá. Podrží si totiž post prezidenta Sdružení automobilového průmyslu (SAP), do které byl zvolen v roce 2016.

Schäfer zároveň nastínil, co bude mít Martin Jahn ve své pozici na starosti: „Mezi jeho hlavní úkoly bude patřit další digitalizace prodeje, vývoj nových obchodních modelů, pronikání na nové trhy a další posílení naší orientace na zákazníky. Přeji mu hodně úspěchů,“ dodal šéf mladoboleslavské automobilky.

Tagy: