Skočil z mostu do řeky, aby zachránil malou holčičku. Po roce se na osudové místo vrátil

Vedoucí Krimi zpráv na CNN Prima NEWS Václav Janata v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS

Václav Janata hovoří o projektu Srdce pro hrdinu a popisuje příběh Petra Jirouta

Petr Jirout neváhal a skočil do řeky Chrudimky, aby zachránil děvčátko, které vypadlo z okna přilehlého domu. Svým činem se zařadil do minisérie Srdce pro hrdinu, v níž diváci mohou ocenit jednotlivé příběhy. Václav Janata, vedoucí Krimi zpráv, podrobně popsal Jiroutův skutek v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Příběh Jirouta, který se v srpnu minulého roku se synem své partnerky procházel přes most nad řekou Chrudimkou, je podle Janaty dnes již velice známým. „Když se na mostě zastavili, aby společně nakrmili kachny, všiml si Jirout holčičky plovoucí v řece. Hrdina na nic nečekal, přelezl zábradlí mostu a skočil z výšky necelých pěti metrů do mělké řeky, aby dívku zachránil,“ popsal Janata s tím, že příběh měl šťastný konec, a i přes mírné poranění, které si skokem způsobil, se mu povedlo dívenku zachránit.

ČTĚTE TAKÉ: Přeživší atomové bomby v Nagasaki: Plakali jsme a zvraceli. Těla vypadala jak černé panenky

Všechny hrdiny z minisérie Srdce pro hrdinu spojuje podle Janaty jedna vlastnost, a tou je skromnost. „Hrdinský čin, jímž se prokázali, berou tito lidé jako samozřejmost, kterou by přece udělal každý,“ uvedl a dodal, že Jirout k situaci přistupuje zcela totožně.

Přečíst si další z příběhů a hlasovat v anketě Srdce pro hrdinu můžete zde.

Tagy:
Václav Janata srdce anketa záchrana CNN Prima NEWS televizní seriál Chrudimka Petr Jirout Srdce pro hrdinu