Škoda už nabízí nový Kodiaq. Základ za 800 tisíc, RS za jeden a čtvrt milionu

Mladoboleslavská automobilka spustila prodej Škody Kodiaq, která prošla modernizací. Auto má nyní v základu LED světlomety či virtuální kokpit. Vyjde ale na téměř 800 tisíc korun. Do prodeje jde také ostrá verze RS s výkonem 245 koní.

Škoda v dubnu představila facelift svého největšího SUV. Ten přinesl spíše drobnější změny vzhledu, jako jsou například upravená příď nebo nárazníky. Drobného osvěžení se dočkal také interiér s novým volantem či displejem nahrazujícím klasické ručičkové ukazatele rychlosti a otáček. Kodiaq ale v polovině svého života dostal také lepší výbavu. Teď míří do showroomů.

Základní cena novinky je výrazně vyšší než u odcházející varianty. Zatímco ta se prodávala za 716 900 korun, na nový Kodiaq je nutné mít minimálně 799 900 korun. Je to dáno tím, že přišel o nejdostupnější výbavu Active a začíná až od stupně Ambition. I ten byl ale před příchodem faceliftu o 31 tisíc korun levnější. Zvýšení ceny Škoda kompenzuje bohatším seznamem prvků.

Místo i pro sedm

Škoda Kodiaq tak už v základu dostane LED světlomety. Vzhled vozu dozdobí 17palcová litá kola Mitykas. K vidění jsou i chromové prvky nebo černé střešní ližiny. V základní výbavě nabízí Kodiaq i tempomat, virtuální kokpit, dvouzónovou automatickou klimatizaci nebo zábavní systém Bolero, který se ovládá přes osmipalcový dotykový displej. Samozřejmostí jsou posuvná zadní sedadla nebo možnost připlatit si za sedmimístné provedení.

Ve výbavě Style budoucí majitel dostane větší 18palcové disky kol. Komfortní prvky zahrnují vyhřívání sedadel nebo volantu. Tempomat je už adaptivní a zábavní systém Amundsen se chlubí integrovanou navigací. V tomto provedení začíná vůz na částce 869 900 korun. Základní cena je určena pro benzinový motor 1.5 TSI o výkonu 110 kW kombinovaný s manuální převodovkou a pohonem předních kol.

To třetí výbavu, tedy luxusně střiženou verzi Laurin & Klement, dostanete minimálně s motorem 2.0 TSI (140 kW) doplněným o automat DSG a pohon všech kol. Nebo si můžete vybrat naftový 2.0 TDI (110 kW) také s DSG a 4x4. Obě jednotky vyjdou na stejných 1 159 900 korun. Výbava obsahuje 19palcové disky Sirius, ventilovaná přední sedadla nebo nastavitelné tlumiče DCC. Na palubě je i sada asistenčních systémů včetně aktivní jízdy v pruzích.

RS jezdí na benzin

Sportovněji střižená výbava Sportline se nabízí se stejnými jednotkami jako Laurin & Klement, je ale levnější – 1 089 900 korun. Má 19palcové disky Triglav, černou úpravu chladiče a dalších detailů a sportovní sedadla či volant.

Z této verze stylově vychází vrcholný model Kodiaq RS, který je vybaven přeplňovaným benzinovým čtyřválcem 2.0 TSI o výkonu 180 kW, tedy 245 koní. To je proti verzi před faceliftem zásadní změna. Model RS se totiž dřív prodával s naftovým motorem. Novinka má oproti verzi Sportline kromě svého motoru navíc i chytré světlomety Matrxi-LED nebo vyhřívaná zadní sedadla. Vyjde ale na 1 249 900 korun.Novinkou na palubě Kodiaqu jsou například virtuální kokpit nebo dvouramenný volant, který debutoval ve Škodě Octavia.

Novou Škodu Kodiaq jsme na webu Autosalonu podrobili srovnání s její odcházející verzí tak, aby bylo vidět, jaké novinky z hlediska výbavy a parametru facelift přinesl. Výsledek najdete zde. Kompletní ceník včetně všech výbav nové Škody Kodiaq pak najdete pod tímto odkazem.

Tagy: