Škola dojemným gestem uctila památku tří dívek, které tragicky zemřely ve Spišském Podhradí

Základní umělecká škola Jána Melkoviče ve Staré Ľubovni ve středu vzdala hold svým bývalým studentkám –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Katce, Lucii a Sofii, které zemřely minulý týden při tragické nehodě. Studenti a učitelé na jejich památku ve školním parku vysadili jabloň.

„Věříme, že jabloň bude rozdávat radost a plody, jako jste to dělaly vy v hradních pohádkách a ve všem, v čem jste zanechaly kousek sebe,“ stojí v příspěvku na facebookové stránce školy.

ČTĚTE TAKÉ: Skok pod tramvaj ho nezabil. Muž v Bratislavě tak po srážce odešel a vrhnul se z mostu

Nad tragédií vyjádřili lítost i politici a zástupci církve. „Chci vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým a vyjádřit účast všem zraněným. Je mi to nesmírně líto a myslím na všechny, kterých se to týká,“ sdělila novinářům slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Ve středu se také konalo poslední rozloučení s dívkami. V kostele ve Spišském Podhradí proběhla liturgie, na jejíž závěr předal spišský biskup pozůstalým poselství od papeže Františka, informují Topky.sk. Po skončení bohoslužby prošel pohřební průvod kolem Církevního gymnázia svatého Mikuláše, které všechny tři dívky navštěvovaly. „Po Lucce, Sofince a Katce zůstalo v naší škole prázdné místo. Šestý duben bude pro naši školu památným dnem,“ řekl ředitel gymnázia ve svém projevu během liturgie.

K tragické nehodě došlo v sobotu 6. dubna. Autobus ve Spišském Podhradí na východě Slovenska tam srazil několik mladých lidí, kteří mířili na náboženské setkání. Vozidlo se se skupinou mělo střetnout kvůli nezatažené brzdě. Řidič podle policie nebyl pod vlivem alkoholu. Vyšetřovatelé v souvislosti s případem již zahájili trestní stíhání pro trestný čin obecného ohrožení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tratě v Praze stály. V Hlubočepech vlak zabil člověka, v kolejišti u Měcholup uvízlo auto

Tagy: