Noblesní, ale skromná hvězda, vzpomíná na Šulcovou režisér Magnusek. Smrt ho zaskočila

Legendární herečku Janu Šulcovou proslavily komedie Marie Poledňákové.

Zemřela herečka Jana Šulcová, kolegové smutní

Úmrtí české herečky Jany Šulcové zaskočilo řadu jejích kolegů. Režisér Tomáš Magnusek, který Šulcovou obsadil do role ve filmu Bastardi, zavzpomínal na umělkyni ve vysílání CNN Prima NEWS. Byla noblesní, ale i skromná, uvedl.

„Měla nadhled, vtip, noblesu. Svou práci dělala navíc zodpovědně. Bylo to skvělé setkání, zvlášť na začátku, když se točili Bastardi, které tehdy nikdo neznal. Dostala scénář, plný sprostých slov, přesto tomu dala šanci. Jezdila pak i po besedách, neskončilo to pro ni posledním filmovým dnem,“ zavzpomínal režisér Magnusek.

ČTĚTE TAKÉ: Publicista o Sinéad OʼConnorové: Měla jeden hit, ostatní písně vyhořely. Matka ji tyranizovala

Přidal i jednu osobní vzpomínku. „Vybavuji si, jak mi jednou říkala, že bych neměl tolik jíst. Já jsem jí odpověděl, že by neměla kouřit. Dodneška si pamatuji, jak se na mě podívala,“ líčil příhodu.

Šulcová podle jeho slov byla velmi pokorná. „Ty největší top hvězdy jsou nejskromnější, to byl i její případ, práci si užívala,“ dodal pro CNN Prima NEWS. Před natáčením ji také varoval, že bude točit se samými dětmi. „Na to mi odpověděla, že točila S tebou mě baví svět a to prý točila také jen s dětmi a že jí to nevadí,“ dodal.

Paní herečka

Smutná zpráva zaskočila i další. „Jsem z toho velmi smutný, zaskočilo mě to. Byla velmi energická, jezdila na soutěž Muž roku a byla jako poradkyně vždy velmi přísná,“ popsal organizátor soutěže David Novotný s tím, že šlo o paní herečku.

Umělkyně patřila v 70. a 80. letech mezi oblíbené tváře českého filmu a televize, desítky velkých rolí zastávala rovněž na prknech Městských divadel pražských. Před kamerou se objevila například v seriálech Byl jednou jeden dům a My všichni školou povinní, výraznou úlohu dostala i v komedii S tebou mě baví svět, ve které filmaři využili také její pražskou vilu. Po roce 1989 se potýkala se zdravotními i soukromými problémy a načas o ní nebylo příliš slyšet, před osmi lety se pak připomněla výkonem ve filmu Kobry a užovky režiséra Jana Prušinovského.

Tagy: