Šlachta: Kdyby byla očkovací kampaň stejná jako ta Babišova, už má vakcínu 90 procent lidí

Robert Šlachta

PARTIE Terezie Tománkové 3.10.2021

Předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta zkritizoval vládu za vakcinační kampaň. Je totiž přesvědčen, že kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) lidem neumí vysvětlit, proč by měli jít na očkování proti covidu.

Druhou dávkou vakcíny je v Česku naočkováno něco přes šest milionů lidí, což je zhruba 55 % všech obyvatel. ČR v tomto ohledu patří spíše k podprůměru ve srovnání se zeměmi Evropské unie.

Podle různých průzkumů se kolem 20 % Čechů očkovat nehodlá a necelých 10 % stále váhá. Mnoho odborníků také upozorňuje na to, že bez vakcíny je stále kolem 400 tisíc lidí nad 60 let.

Robert Šlachta v tomto ohledu viní vládu. „Je potřeba pořádná očkovací kampaň. Kdyby byla stejná jako ta předvolební, co dělá hnutí ANO pro sebe, tak by tu bylo 90 % naočkovaných. Neumíme to lidem vysvětlit,“ řekl v nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS.

Podle šéfa Přísahy mají lidé z důvodu laxního přístupu vlády sklony věřit dezinformacím i naprostým nesmyslům. „Komunikace prostě chybí. Pak se nedivte, že lidé věří blbostem, jako je rozprašování covidu z letadel nad Brnem,“ adresoval Šlachta svá slova místopředsedovi ČSSD Romanu Onderkovi. Ten však upozornil na to, že resort zdravotnictví spravuje hnutí ANO.

Tagy: