Sledujte RADAR: Počasí předvede další veletoč. O víkendu teploty vystřelí k příjemným 20 °C

Oblačno (Ilustrační foto)

Počasí 24.10.2024 (7:10)

Česko čeká oblačný zbytek týdne, který doprovodí mlhy a ojedinělé mrholení. Vyplývá to z předpovědi meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Teploty se ale budou držet poměrně vysoko. Průměrně naměříme hodnoty okolo 15 °C. V neděli se rtuť teploměrů vyšplhá až k 20 °C.

Čtvrteční obloha bude zatažená až oblačná a místy může mrholit, informují meteorologové. „Zejména na jižní polovině našeho území a na západě Čech se vyskytnou mlhy,“ řekla ve vysílání CNN Prima NEWS meteoroložka ČHMÚ Iveta Kodáková.

ČTĚTE TAKÉ: Na Evropu se ženou extrémy. „Sněhová bomba“ i medikán. Přinesou mráz, bouřky a vítr

Velká oblačnost se v Čechách udrží po celý den. Na severovýchodě se postupně vyjasní. Denní teploty se budou pohybovat mezi 13 a 17 °C, ale ráno se mohou vyskytnout přízemní mrazíky.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Během noci na pátek oblačnosti začne přibývat a přes den meteorologové opět očekávají mlhy a ojedinělé mrholení. Na horách a ve vyšších polohách může být obloha polojasná až jasná. Na teploměrech nejčastěji naměříme hodnoty mezi 11 a 15 °C.

Teplý konec týdne

Zataženo s nízkou oblačností u nás bude také o víkendu. V sobotu můžeme očekávat mírné mrholení a teploty mezi 11 a 15 °C. Na jižní Moravě a v Českomoravské vrchovině bude vát mírný vítr o rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu.

V neděli do Česka dorazí slabý déšť, ale na východě našeho území se obloha postupně vyjasní. Přes den dojde k mírnému oteplení a naměříme hodnoty mezi 13 a 17 °C. Na východě bude o něco tepleji, rtuť teploměrů se tam přiblíží až k 20 °C.

Obdobné počasí u nás vydrží i na začátku příštího týdne. Obloha zůstane zatažená a teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 °C.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hurikán Oscar zabíjel na Kubě. Zemřelo šest lidí. Země čelí blackoutům, Havana je ochromena

Tagy: