Sledujte RADAR: Na Česko se valí bouřky. Podívejte se, kde bude pršet nejsilněji

Bouřka

Počasí (18.5.2024 7:20)

V následujících několika dnech by měly do Česka dorazit bouřky. Může je navíc doprovázet silnější vítr. Vyplývá to z předpovědi expertů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Teploty se i přes nepříznivé počasí udrží okolo 20 stupňů.

V sobotu má být podle meteorologů ČHMÚ oblačno až polojasno. Na území Česka očekávají ojedinělé přeháňky a bouřky, a to zejména na severozápadě Čech. Vítr bude vanout rychlostí od dvou do šesti metrů za sekundu. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi 18 a 22 stupni Celsia.

ČTĚTE TAKÉ: Nebezpečná parna zasáhnou v létě Evropu, varují meteorologové. Data ukazují strašlivý trend

Přeháňky zasáhnou většinu území Česka v neděli. Místy se mohou objevit také bouřky. Vanout by měl proměnlivý vítr o rychlosti jeden až čtyři metry za sekundu, který ale bude v bouřkách zesilovat. Přes den bude polojasno až oblačno s teplotami od 20 do 24 stupňů Celsia.

Slunnější by neměl být ani začátek příštího týdne. Polojasnou až oblačnou oblohu očekávají meteorologové také v pondělí. Ojedinělé se prý mohou ke konci dne vyskytnout přeháňky či bouřky. Teploty přes den vystoupají až k 25 stupňům Celsia.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V úterý by mělo být oblačno, postupně od jihu až zataženo. Ojediněle se mohou vyskytnout i vydatné přeháňky, místy také bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni Celsia, nejtepleji bude na severu území, kde by mohlo být až 25 stupňů.

Déšť by neměl ustat ani v následujících dnech. Meteorologové předpovídají na většině území déšť s občasnými bouřkami až do příští soboty. Nejvyšší denní teploty by se i tak měly držet nad 20 stupni.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nevídaný jev v jižních Čechách: Šlo o prachového raráška nebo gustnado? dohadují se lidé

Tagy: