Sledujte SPECIÁLNÍ VYSÍLÁNÍ: Legendární Jágr slaví padesátku. Dorazí hvězdní hosté

Jaromír Jágr oslaví pedasátiny

Speciál: Jágr slaví 50 (215)

Zlato z olympiády i mistrovství světa, dva získané Stanley Cupy, pětkrát nejproduktivnější hráč NHL, druhé místo v historické produktivitě slavné zámořské soutěže. Legenda českého hokeje Jaromír Jágr oslaví v úterý 15. února 50. narozeniny. Televize CNN Prima NEWS u této příležitosti připravila speciální vysílání, ve kterém společně s diváky zavzpomíná na důležité milníky z jeho života. Speciální vysílání startuje v úterý 15. února v 11:30. Těšit se můžete i na spoustu zajímavých hostů.

Hokejová ikona s číslem 68 se narodila 15. února 1972 v Kladně. Jako odchovanec svého rodného města odešel v osmnácti letech do NHL. Celkem Jágr v základní části NHL odehrál 1 733 zápasů, v nichž nasbíral 1 921 bodů za 766 branek a 1 155 asistencí. To jej řadí na druhé místo produktivity za nedostižného Waynea Gretzkého, v pořadí střelců je jako nejlepší Evropan třetí a v počtu odehraných zápasů čtvrtý.

Na zimní olympiádě v Naganu v roce 1998 se stal jednou z klíčových postav při senzačním českém triumfu na „Turnaji století“.

Mistr světa i se zlomeným malíčkem

V roce 2005 se i se zlomeným malíčkem dočkal zlata z mistrovství světa, čímž vstoupil do vybrané společnosti hráčů s vítězstvím na MS, OH i ve Stanley Cupu. Pohár pro mistra světa zvedl Jágr nad hlavu také o pět let později, v 39 letech byl zase poprvé v kariéře vyhlášen nejlepším útočníkem šampionátu.

Za národní tým celkem Jágr odehrál 152 zápasů a vstřelil 55 gólů. Během 26 let se zúčastnil 18 velkých akcí, na kterých vybojoval šest medailí.

V lednu 2018 kvůli zdravotním problémům předčasně ukončil poslední zámořské angažmá v Calgary a vrátil se do Kladna, jehož se mezitím stal majitelem.

Tagy: