Peková: Delta vám udělá jen nudli. Žádné roušky, všichni zpět do školy a do práce

Molekulární genetička Soňa Peková

K věci 31.8.2021

Mutace koronaviru delta vám udělá jen nudli u nosu a je třeba se přestat trapně bát o svůj život, zemřít můžete i ve výtahu. Pro CNN Prima NEWS to v rozhovoru prohlásila molekulární genetička Soňa Peková. Jak by postupovala, pokud by byla na místě premiéra Andreje Babiše? Proč se rozhodla kandidovat do Sněmovny a lituje svých výroků o tom, že koronavirus do Vánoc zmizí? Na to vše odpovídala v pořadu K věci na CNN Prima NEWS.

„Okamžitě bych vrátila vše do starých kolejí. Žádné sociální distance, žádné roušky, všichni zpět do školy, do práce. Přestat se bát o svůj život úplně trapně, že umřu na nějaký virus. Stejně tak mohu umřít ve výtahu, když jedu do 11 patra,“ prohlásila Peková v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Současná mutace koronaviru –⁠ delta –⁠ se podle ní projevuje jen nudlí u nosu a není třeba kvůli ní pokračovat ve tvrdých opatřeních, která vláda nastavuje.

„Na podzim byly opravdu dva dramatické kmeny, které to tu vymydlily. Nechci to znevažovat. Ale delta, která je tu teď a kvůli které pokračuje drakoniáda, která začala, tak si ji vůbec nezaslouží. Skutečně se projevuje tím, že lidé mají rýmu. To není žádný důvod pro to, aby se společensky nebo ekonomicky likvidovala společnost,“ pokračovala Peková.

Peková mimo jiné řekne, zda by svůj výrok o konci koronaviru vzala zpět nebo proč se rozhodla kandidovat do Poslanecké sněmovny? A co by udělala na místě premiéra Andreje Babiše ona a jak hodnotí jeho vedení země v době krize?

Tagy:
rozhovor Vánoce Andrej Babiš CNN Prima NEWS Soňa Peková K věci Ministerstvo zdravotnictví koronavirus COVID-19 mutace Delta Poslanecká sněmovna ČR nudle