Sledujte ŽIVĚ: Ovlivní volby Zeman s Klausem? Odpoví Kocáb, Neff i epidemiolog Smejkal

Václav Klaus a Miloš Zeman

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Co se děje s Milošem Zemanem? Měl by Jiří Ovčáček sdělit národu aktuální zdravotní stav prezidenta, nebo stačí citování žalmů z Bible? Je namístě drsný humor českých sociálních sítích? V roli komentátorů aktuálních událostí se v pořadu Co Čech, to politik! na CNN Prima NEWS představí zpěvák Michael Kocáb, spisovatel Ondřej Neff a epidemiolog Petr Smejkal. Sledujte pořad na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Jak už bývá zvykem, politickou situaci v pořadu CNN Prima NEWS nazvaném Co Čech, to politik! opět rozeberou známé osobnosti. Tentokrát jsou jimi hudebník, politik a možný příští prezidentský kandidát Michael Kocáb, spisovatel Ondřej Neff a také hlavní epidemiolog IKEM Petr Smejkal. Ten vede Mezioborovou skupinu pro epidemické situace, která radila nynější vládě premiéra Andreje Babiše (ANO) s pandemií. Ta již ovšem s vládou nespolupracuje.

Mezi tématy, která trojice hostů rozebere, budou hrát prim nadcházející říjnové volby do Poslanecké sněmovny. Poslední průzkumy ukazují, že na vrcholu preferencí je aktuálně hnutí ANO premiéra Babiše. Až za ním jsou pak jeho hlavní vyzyvatelé z koalice Spolu, respektive uskupení Pirátů a STAN.

Na přetřes ovšem přijdou i dnešní náhlé hospitalizace, a to jak prezidenta Miloše Zemana, tak jeho předchůdce Václava Klause. Oba jsou nyní v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Mluvčí institutu Václava Klause Petr Macinka informoval, že exprezident má problémy s vysokým krevním tlakem. To mluvčí současného prezidenta Jiří Ovčáček na zprávy novinářů nijak nereagoval, a tak zatím není jasné, kvůli čemu je Zeman v nemocnici na lůžku.

Pořad Co Čech, to politik! můžete sledovat živě na CNN Prima NEWS či v tomto článku od 18 hodin.

Tagy: