Sledujte příchod hvězd na červený koberec KVIFF: Dorazí del Toro, Schreiber i Bartoška

Zahajovací ceremoniál KVIFF

V pátek odstartoval 56. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (KVIFF). Dění na místě sleduje reportérka CNN Prima NEWS Alex Hrdinová. Na červený koberec dorazí řada známých hvězd. Hlavními hosty letošního ročníku jsou australský herec Geoffrey Rush, americký herec a producent Benicio del Toro i americký herec a režisér Liev Schreiber. Chybět nebudou ani čeští umělci. Jejich příchod můžete sledovat v tomto článku.

Karlovarský festival například přivítá amerického herce, scenáristu a režiséra Lieva Schreibera, který se na festival vrací po osmnácti letech. Z českých hvězd pak dorazí například herečka Hana Vagnerová nebo Jana Plodková, chybět nebude ani prezident festivalu Jiří Bartoška.

Jejich příchod na červený koberec můžete sledovat živě v tomto článku.

Na letošním ročníku MFF Karlovy Vary vzdají účastníci také poctu Jérômu Paillardovi, dlouholetému řediteli filmového trhu při filmovém festivalu v Cannes. Paillard se k Marché du Film připojil již v roce 1995 a zásadně posílil jeho globální dosah.

Zahajovací den festivalu bude pokračovat koncertem před hotelem Thermal, kde se představí SymfoMIG Unikátní koncertní projekt kapely Mig 21 a Orchestru a Sboru Národního divadla, a to pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Koncert začíná ve 22:45, poté bude následovat ohňostroj.

Festival, který patří mezi největší kulturní akce v České republice a je jedním z filmových festivalů nejvyšší kategorie A, se do původní podoby vrací po dvou letech. V roce 2020 jej pořadatelé kvůli pandemii koronaviru zrušili a v loňském roce se kvůli pandemii konal v přesunutém termínu na přelomu srpna a září.

Tagy: