Sledujte ZÁZNAM: Šéf Slavie Tvrdík se vyjadřuje k nařčení z rasismu i postupu

Slavia Praha vyhrála 2:0 zápas s Rangers a míří do čtvrtfinále Evropské ligy. Tento postup ale pořádně bolel.

Tvrdík se po příletu vyjadřuje k nařčení Slavie z rasismu (zdroj: CNN Prima NEWS)

Fotbalisté Slavie Praha zvládli bez přehánění válku na hřišti skotského Rangers FC. V Evropské lize jsou díky vítězství 2:0 v odvetě na glasgowském stadionu Ibrox už ve čtvrtfinále, ve kterém narazí na Arsenal. Tento postup ale pořádně bolel. Ve 14 hodin měl dorazit letecký speciál s pokopanými slávisty do Prahy. Sledujte vyjádření trenéra hned po příletu zpátky do Česka.

Během 90 minut ve Skotsku museli slávisté skousnout spoustu nevybíravých zákroků. Zvláště jeden byl pak z kategorie vražedných – to když Kemar Roofe trefil brankáře Pražanů Ondřeje Koláře kopačkou do hlavy. Gólman hostů musel opouštět hřiště na nosítkách, utrpěl otřes mozku a má zlomeninu čelní dutiny.

Zápas měl ještě dohru, kdy se stoper Slavie Ondřej Kúdela dostal do slovní konfrontace se záložníkem Rangers Kamarou. Skotská strana tvrdí, že měl „sešívaný“ hráč soupeře rasisticky urazit, český klub to rázně odmítá. Po utkání v útrobách stadionu navíc Kamara udeřil Kúdelu pěstí do hlavy. Incidentem se zabývá organizace UEFA.

To jsou velké nepříjemnosti v rámci jinak fantastického úspěchu. Slavia stejně jako před dvěma lety postoupila mezi nejlepší osmičku Evropské ligy. A identicky jako předloni si zahraje v Londýně. Tentokrát ne s Chelsea, ale Arsenalem.

Tagy:
CNN Prima NEWS Ondřej Kolář přílet fotbal sport Evropská liga Rangers FC Ondřej Kúdela Glen Kamara Slavia Praha