Slova o zabíjení gayů? V Clashi nepřijatelné, říká Le Sy. Nenávistný zápasník dostal stopku

Promotér Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy

Slova o zabíjení gayů? V Clashi nepřijatelné, říká promotér Le Sy

Úspěšná organizace Clash of the Stars má před sebou devátý turnaj s podtitulem Skandál. A lze říci, že o naplnění významu tohoto slova se postaral už jediný zápasník na tiskové konferenci k akci. Samir Margina totiž z ničeho nic spustil nenávistný monolog. „Vás buz**anty my tady budeme zabíjet. Budeme vás lovit, pí*o. Budete lovná zvěř, vy m*dky,“ chrlil ze sebe nenávistně. A co na plamenný projev říká promotér Tomáš Lesy? To se dozvíte v aktuálním rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Samir Margina si za soupeře na turnaji Clash of the Stars 9 zvolil tři takzvané „kočkokluky“ a ty začal na tiskové konferenci hrubě slovně napadat.

ČTĚTE TAKÉ: Zápasník Růžička má na krku další stíhání. Na koupališti měl zaútočit na návštěvníka

„Buz**anti, poslouchejte mě. Ten zápas jste vzali a chcípnete… Co melete, vy bu*ny vyj**aný. Tam je jejich matka… Poslouchej mě, ty tlustá pí**. Máš tady ty zk**vený děti,“ chrlil ze sebe Margina. „Buzny respektuju, který nic nedělaj a šou**aj si v klidu doma. Vy, co to ukazujete, bych vzal nožem do krku. Vy m**ky zku**ený. Do**dám je všechny a potom vám zapálím bar. Lidi se narodili, aby se rozmnožovali a rodili děti, ne aby se m**ali do p**ele vy m**ky, zku**ený, vyj**baný… Vás bu**anty my tady budeme zabíjet. Budeme vás lovit, pí*o. Budete lovná zvěř, vy m**ky.“

Tohle však bylo moc i na promotéry Clash of the Stars, kteří lidem nabízejí souboje často velmi bizarních osob.

„Samir to přehnal, utrhl se ze řetězů extrémním způsobem. On si to potom uvědomil, po tiskovce natočil video, ve kterém trochu bagatelizoval svá vyjádření. Říkal, že to bylo v rámci show, v rámci nějakého trash talku a napětí mezi soupeři,“ komentuje Tomáš Linh Le Sy v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. „Ale přehnal to. Hodně. Taková slova se nesmí používat a nepatří to do Clashe. Následek to má jasný, zápas mu musíme zrušit.  Tohle bylo hodně přes čáru.“

Má ale Margina definitivní stopku? Zatím ne. „Každý dělá chyby, je to mladý nahecovaný kluk… Takže pokud se srovná, pochopí, že má vše nějaké hranice, tak se můžeme bavit o dalších zápasech, ale to je věcí nějakých debat.“

V organizaci Clash v minulosti zápasilo hned několik homosexuálů, proto nyní za výše uvedené výrazy, které na její tiskovce zazněly, schytala velkou kritiku. „Nechceme vystupovat tak, že tam máme takhle extrémně homofobního člověka. Clash je určený pro všechny. Clash má otevřené dveře všem lidem. To má být naše zpráva: Takhle u nás nemůže nikdo vystupovat.“

Na turnaji Clash of the Stars 9 měl původně zápasit i Tadeáš Růžička. Poté co se na veřejnost dostala jeho poslední kauza z koupaliště, i jeho organizátoři z akce stáhli.

„Zápas se dohodl tři čtyři dny před tiskovkou… Ale den nebo dva po naší dohodě s Tadeášem vyplula na povrch další kauza,“ popisuje Le Sy, co rozhodlo o tom, že se i Růžička coby bojovník ocitl na černé listině.

Na turnaji, který se uskuteční 7. září v holešovické sportovní hale, bude zápasit i známý provokatér Pavel Novotný. Toho ale šéf Clashe zatím chválí. „Jeho příprava je opravdu svědomitá. On se kousl, chodí každý den trénovat. Podle mě už překonal tu nejtěžší a nejnepříjemnější fázi. Ten začátek. První týden, kdy se musí člověk fakt odhodlat, zvednout z gauče a jít do gymu. On už asi měsíc poctivě trénuje a chce Aleše Bejra porazit,“ říká k hlavnímu zápasu večera Le Sy.

Skupina Prima se plně distancuje od kontroverzního průběhu tiskové konference Clash of the Stars a od výroků některých účastníků. Naší původní vizí bylo zpropagovat adrenalinové zápasy známých osobností za podpory značky Prima COOL, která sama o sobě někdy chodí výtvarným ztvárněním svých upoutávek „po hraně“. Nicméně nikdy nepřekročila hranici, která by jakkoli podporovala násilí a agresivní projevy, což rozhodně není COOL. Od veškeré spolupráce s Clash of the Stars odstupujeme.

Tagy: