Další rána pro Růžičku: Promotéři ruší i zápas se Sivákem. Měl by se srovnat ve vězení, míní

Tadeáš „Mawar“ Růžička

Po kauze Růžička se ruší další zápasy

Kvůli kauze okolo zápasníka Tadeáše Růžičky ruší organizace Real Fight Arena (RFA) a I Am Fighter (IAF) souboj, ve kterém se měl Růžička alias Mawara postavit Václavu Sivákovi. Zprávu potvrdily ve svém podcastu. Všechny sportovní organizace dávají od Růžičky po incidentu na koupališti ruce pryč, a to včetně jeho domovského Spejblgymu.

Mawarovo chování je podle Petra Pína Ondruše z IAF neslučitelné s kodexem profesionálního sportovce. „Není možné, aby takový člověk zápasil pod naší hlavičkou,“ uvedl v podcastu zveřejněném v úterý.

ČTĚTE TAKÉ: Slovenský soud rozhodl o vydání dezinformátora Zítka do Česka. Podal si proti tomu stížnost

„Je to velká škoda hlavně z jeho pohledu, protože měl našlápnuto na krásné zápasy, kde se mohl ukázat. Mohl si vydělat, bohužel se to nestane,“ dodal šéf RFA Boris Marhanský. Oba sportovci si měli díky zápasu s obrovským promem přijít na milionové odměny. Místo toho by podle Marhanského měl Růžička projít vězením nebo léčením, aby se „srovnal“.

Média spekulovala o tom, že organizace musely o kauze, při které měl zápasník Růžička se svými kumpány 18. července napadnout muže na koupališti v Praze, vědět. Jejich zástupci se však v podcastu bránili. „Kdybychom věděli, takové promo bychom zápasu nedělali. Na co bychom si stříleli do vlastní nohy?“ položil v podcastu otázku šéf RFA Boris Marhanský.

Marhanský a Ondruš nejsou jediní, kteří po incidentu dávají od Růžičky ruce pryč. V pondělí na poslední chvíli zrušili jeho odvetný zápas s Janem Škopem i promotéři akce RedFace.

„Byli jsme dosti na vážkách. Pro nás to měl být velice zajímavý zápas, protože Mawara nedávno porazil, měla to být odveta. Dlouho jsme řešili situaci, která nastala. A nakonec jsme se rozhodli zápas zrušit,“ potvrdil spolupromotér a bývalý boxer Lukáš Konečný pro CNN Prima NEWS.

Rozloučit se Růžička může i se zápasem v Clash of the Stars. „Vzhledem k tomu, co se stalo, co zase vyplynulo na povrch, jsme se rozhodli zápas zrušit,“ uvedl jednatel Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy pro CNN Prima NEWS. „Mawar je dobrý sportovec, mohl se sportem živit na dobré, vysoké úrovni. Zbytečně si to kazí. Měl by se srovnat,“ dodal.

Na zápasníka Tadeáše Růžičku, který je v podmínce, ale i přesto měl se svými kamarády 18. července napadnout muže na koupališti v Praze, už podalo státní zastupitelství návrh na potrestání. Jeho jednání kvalifikovalo jako ublížení na zdraví a výtržnictví.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Naštvaní organizátoři ruší Růžičkovy zápasy. Měl by se srovnat, tvrdí

Tagy:
věznice koupaliště Česko sport Praha Státní zastupitelství ČR Clash of the Stars Lukáš Konečný Tadeáš Růžička Václav Sivák sportovní disciplína