Kopou do chodců za body. Dětské gangy děsí Slovensko, z krve na ulici si udělaly soutěž

Dětské gangy

Slovenská města trápí gangy mladistvých

Některá místa na Slovensku trápí gangy mladistvých. V Popradu nebo Spišské Nové Vsi rozdávají školáci rány přímo na ulici. Členové dětských gangů navíc mají zvrácenou hru. Napadení si bodují a předhánějí se, kdo jich nasbírá nejvíc.

„Dostal kopanec do hlavy, pak přeskočil plot rodinného domu, aby se ukryl před dotyčnou partou,“ řekla matka jednoho z napadených Lívia Franková pro TV JOJ.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický konec pátrání: 18letého Martina našli mrtvého. Nadaný student byl měsíc nezvěstný

Po zatím posledním incidentu mladík skončil v péči lékařů. Zbili ho před zraky jeho matky. „V půlmetrové výšce ho držel za vlasy a kopal do tváře. Dodnes leží na neschopence. O psychických traumatech ani nemluvím,“ dodala matka.

S mladíkem z gangu se setkal štáb televize JOJ, na kameru mluvit odmítl. Tvrdil, že obvinění jsou smyšlená. Chtěl také zastavit medializaci případu.

Podle městské policie se nejedná o jedinou problémovou skupinu. „Zatím víme o dvou skupinách mladých mužů. Jsou to osmáci, deváťáci a žáci středních škol. Během večerních hodin napadají nevinné lidi, kteří se pohybují po centru města i po klidnějších lokalitách,“ sdělil náčelník Městské policie ve Spišské Nové Vsi Ľubomír Chroust, která spolupracuje i se státní policií.

Šokující je bodový systém, který si zavedli. Díky němu získávají v gangu vyšší pozice. „Za 60letého muže, kterého napadnou, dostanou 10 bodů. Za 50letého 20 bodů. Máme také některá konkrétní jména, která jsou k dispozici policejnímu sboru. Zaevidovaných máme zatím 28 lidí,“ řekl Chroust.

Jde o žáky několika základních škol. Náčelník policie se obává, že někdo za útoky v budoucnu zaplatí životem. Přijímá také blíže nespecifikovaná opatření.

„Spišskonovoveská policie jedná ex offo. Poskytnutí bližších informací vzhledem k aktuálnímu stavu vyšetřování momentálně není možné. Mohlo by to zmařit nebo ztížit objasnění a vyšetření případu,“ řekla mluvčí krajského ředitelství policie v Košicích Lenka Ivanová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Muž na Slovensku obtěžoval ve výtahu mladou ženu. Svědci s ním rychle zatočili, ukazuje video

Tagy: